Salami-Mozzarella Calzone
Salami-Mozzarella Calzone to śródziemnomorskie danie główne. Ten przepis zawiera 4 porcje z 732 kalorii, 34g białka, oraz 41g tłuszczu każdy. Za $3.15 za porcję, ten przepis okładki 25% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Mieszanka ciasta na pizzę, pietruszki, giardiniery i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ten przepis z Foodnetwork ma 27 fanów. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 40 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia solidny wynik spoonacular 53%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Calzone Z Szynką, Salami, Serem, Sopressata & Genua Salami Calzone, oraz Bułki Calzone z Salami, pomidorem i bazylią.
Instrukcje
Umieść blachę do pieczenia do góry nogami w piekarniku i rozgrzej do 400 stopni F. ubij jajka, pietruszkę i skórkę z cytryny w małej misce.
Wlej połowę masy jajecznej do średniej miski i dodaj mozzarellę. Zachowaj pozostałą mieszankę jajeczną do szczotkowania Skórki.
Odwróć kolejną blachę do pieczenia do góry nogami; wyłóż papierem do pieczenia i posmaruj oliwą z oliwek. Rozwiń ciasto na pergaminie i wklep w prostokąt o wymiarach 9 na 12 cali.
Rozłóż mieszankę mozzarelli na połowie ciasta, pozostawiając 1-calową obwódkę wzdłuż krawędzi. Na wierzch z salami, a następnie marynowanymi warzywami i provolone. Złóż drugą połowę ciasta, aby przykryć nadzienie. Zagniataj i zwiń krawędzie, aby uszczelnić, a następnie przebij wierzch ciasta w kilku miejscach nożem.
Wsuń calzone z pergaminem na gorącą blachę do pieczenia; piec 15 minut.
Wyjmij z piekarnika i posmaruj pozostałą mieszanką jajeczną, a następnie kontynuuj pieczenie, aż skórka będzie złota, jeszcze 5 do 10 minut.
Odstaw na 5 minut, a następnie pokrój w ćwiartki.
Zdjęcia Antonis Achilleos
Polecane wino: Chianti, Verdicchio, Trebbiano
Chianti, Verdicchio i Trebbiano to świetny wybór dla Calzone. Włosi znają Jedzenie i znają wino. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze komponują się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Castello di Meleto Chianti Classico Gran Selezione. Recenzentom podoba się to z oceną 4,5 na 5 gwiazdek i ceną około 34 dolarów za butelkę.
Castello di Meleto Chianti Classico Gran Selezione
Castello di Meleto Chianti Classico Gran Selezione jest największym wyrazem naszej pojedynczej odmiany Sangiovese. Jest to wino o ograniczonej produkcji pochodzące z poszczególnych działek zlokalizowanych w winnicach Casi i San Piero. Stałej mineralności obecnej w naszych winach dorównuje tutaj łagodna moc, niezwykła zarówno na nosie, jak i podniebieniu. Wino to ma dużą zdolność do starzenia; tylko czas ujawni jego wyjątkowe cechy.Rocznik 2015 jest jednym z najlepszych z ostatnich 50 lat, z łagodną wiosną i gorącym, suchym latem, co zapewnia wyjątkowe dojrzewanie i plony.