Sajgonki z krewetkami i szczypiorkiem
Przepis krewetki i szczypiorek sajgonki może zaspokoić swoje pragnienie Wietnamski w około 15 minut. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 138 kalorii, 16G białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Na $2.09 za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz ocet ryżowy, sok z limonki, kolendrę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 5 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Świetnie sprawdza się jako przystawka. To będzie hit w Twoim Wiosna wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Roladki Krewetkowe Z Cytrynowym Szczypiorkiem Majonezem I Rukolą, Sajgonki Krewetkowe, oraz Sajgonki Krewetkowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia. Zmniejszyć do gotować na wolnym ogniu.
Dodaj oczyszczone krewetki; kłusować aż różowy, o 2 protokół, w zależności od wielkości. Za pomocą szczeliny łyżka usunąć krewetki do miski i przykryć pod chłodną wodą, aby zatrzymać gotowanie.
Drenaż. Pokrój 18 krewetek w połowie długości wise. Odstawić.Zagotować wodę.
Dodać wermiszel i gotować, mieszając często aż zmięknie, o 2 protokół.
Zdjąć z ognia i odsączyć makaron.
Przenieść je do dużej miski i wrzucić ¼ szklanki soku z limonki, olej sezamowy i sól. Odstawić.Za pomocą płytkiej miski lub talerza ciasta wypełnionego ciepłą wodą zanurz papier ryżowy w wodzie na około 5 sekund. Owijka staje się lekko giętka, ale pozostaje w większości twarda. Zmięknie dalej poza wodą.
Niech nadmiar wody kapie i ubić owijkę na powierzchni roboczej.
Połóż około ¼ filiżanki wermiszelu wyśrodkowanego na dolnej trzeciej części opakowania, tworząc go w kształcie kłody o długości około 3 cali. Top z 3 krewetek uncut i niewielką ilością ogórka. Złóż obie strony na stosie spotkanie końców w centrum. Złóż dolną klapę na stosie.Pracując od dołu, ostrożnie i tak ciasno, jak to możliwe, ale zachowując schludny jednolity kształt zwiń owijkę ½ obrotu, aby wermiszel był skierowany do góry.
Miejsce 3 połówki krewetek, pokroić bok do góry, w schludnej linii tuż nad stosem walcowanych składników góry z 3 lub 4 kawałki szczypiorku. Kontynuuj zwijanie, aby krewetki i szczypiorek były zamknięte, ale widoczne przez papier ryżowy. Możesz pozwolić, aby niektóre szczypiorek wisiały na krawędzi, jeśli chcesz lub starannie je przyciąć.
Umieść gotową rolkę na talerzu i przykryj wilgotnym ręcznikiem papierowym. Powtórz proces jeszcze 11 razy.
Podawać z liśćmi sałaty jako owijkę z kilkoma listkami mięty i kolendry rzucanymi na wierzch.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jedno wino, którego możesz spróbować to Santa Margherita Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 26 dolarów.
Santa Margherita Pinot Grigio
Blada słomkowożółta. Czysty, rześki zapach z intensywnymi, ale eleganckimi nutami pigwy. Świeże, harmonijne owoce wyróżniają się lekką słodyczą o długim finiszu pełnym Delikatnego, pikantnego smaku.