Saag Paneer: szpinak z indyjskim serem

Saag Paneer: szpinak z indyjskim serem
Przepis Saag Paneer: szpinak z indyjskim serem jest gotowy w około 1 godzinę i 20 minut i zdecydowanie jest wybitnym bezglutenowe i wegetariańskie opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. To danie główne ma 521 kalorii, 23G białka, oraz 29g tłuszczu na porcję. Na 3,06 zł za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 204 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Mieszanka strąków kardamonu, cebula, mielony kminek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Saag Paneer: Szpinak Z Indyjskim Serem, Szpinak indyjski kremowy z serem (Saag Paneer), oraz Saag Paneer (Curry szpinak z serem).

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
W dużej misce, ubij razem kurkumę, cayenne, 1 łyżeczka soli i 3 łyżki oleju. Delikatnie, kropla w kostkach paneer i delikatnie wrzucić, uważając, aby nie złamać kostki, jeśli używasz domowej roboty rodzaju.
Składniki, których będziesz potrzebować
KurkumaKurkuma
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
PaneerPaneer
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Niech kostki marynować, podczas gdy można uzyskać resztę składników razem i przygotowane.
4
Rozmrozić szpinak w kuchence mikrofalowej w naczyniu mikrofalowym, 5 minut na wysokiej, następnie puree w robocie kuchennym, aż będzie gładka. Alternatywnie można go bardzo drobno pokroić nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, RozdrobnioneGrzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, Rozdrobnione
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
Mieszanka Warzyw KalifornijskichMieszanka Warzyw Kalifornijskich
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
5
Umieść dużą patelnię nonstick na średnim ogniu i dodaj paneer jak pan się ogrzewa. W ciągu kilku minut daj patelnię podrzucać; każdy kawałek paneer powinien być rumiany z jednej strony. Smażyć jeszcze minutę, a następnie wyjąć paneer z patelni na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaneerPaneer
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Dodać pozostałe 1 1/2 łyżki oleju do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
7
Dodaj cebulę, imbir, czosnek i chile. Teraz tutaj jest ważna część: podsmażyć mieszaninę, aż będzie równomiernie toffi kolor, co powinno potrwać około 15 minut. Nie pomijaj tego kroku - to podstawa Dania! Jeśli czujesz, że mieszanina wysycha i pali się, dodaj kilka łyżek wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
ToffiToffi
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
8
Dodaj garam masala, kolendra i kminek. Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś, posyp trochę wody, aby przyprawy nie spłonęły. Gotować, często mieszając, aż surowy zapach przypraw gotować się, a wszystko pachnie nieco bardziej melodyjne, 3 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Garam MasalaGaram Masala
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
¼ łyżeczki Oregano¼ łyżeczki Oregano
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
9
Dodaj szpinak i dobrze wymieszać, zawierające mieszankę przyprawy cebuli do szpinaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, RozdrobnioneGrzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, Rozdrobnione
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
10
Dodaj trochę soli i 1/2 szklanki wody, wymieszaj i gotuj około 5 minut bez pokrywki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
11
Wyłącz ogrzewanie.
12
Dodaj jogurt, trochę na raz, aby nie zsiadł. Po dobrze wymieszaniu jogurtu ze szpinakiem dodaj paneer. Włączyć ogień z powrotem na, przykryć i gotować, aż wszystko jest rozgrzane przez, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, RozdrobnioneGrzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, Rozdrobnione
PaneerPaneer
Opakowanie Mrożonego Ciasta WaniliowegoOpakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego
13
Serw.
14
Wyłóż duży durszlak z dużą podwójną warstwą gazy i ustaw go w zlewie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżeczki Soli Koszernej, Podzielone, Plus Więcej Do Posypania2 łyżeczki Soli Koszernej, Podzielone, Plus Więcej Do Posypania
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
15
W dużym szerokim garnku, doprowadzić mleko do delikatnego wrzenia na średnim ogniu, często mieszając, aby uniknąć przypalenia DNA (garnek nonstick działa bardzo dobrze w tym celu). To zajmie trochę czasu, więc bądź cierpliwy!
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
16
Dodać sok z cytryny i zmniejszyć ogień do minimum. Delikatnie mieszając, prawie natychmiast powinieneś zobaczyć oddzielenie twarogu (białych ciał stałych mleka) i serwatki (zielonkawej cieczy). Nie martw się, to jest idealne!
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
17
Wyjmij garnek z ognia i ostrożnie wlej zawartość do durszlaka wyłożonego gazą. Delikatnie spłucz zimną wodą, aby pozbyć się cytrynowego smaku. W tym momencie możesz wycisnąć trochę płynu i podawać z miodem i orzechami, prawie jak świeża ricotta!
Składniki, których będziesz potrzebować
Przez CiastoPrzez Ciasto
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Zielone Oliwki Z Pimientos, Około 16 Dużych OliwekZielone Oliwki Z Pimientos, Około 16 Dużych Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżeczki Soli Koszernej, Podzielone, Plus Więcej Do Posypania2 łyżeczki Soli Koszernej, Podzielone, Plus Więcej Do Posypania
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
18
Chwyć za końce gazę i przekręć kulkę sera, aby wycisnąć nadmiar serwatki. Związać gazę z kranu kuchennego i pozostawić ser do odsączenia na około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżeczki Soli Koszernej, Podzielone, Plus Więcej Do Posypania2 łyżeczki Soli Koszernej, Podzielone, Plus Więcej Do Posypania
19
Przekręcając kulkę, aby zagęścić ser w blok, umieść go na talerzu ze skręconą częścią gazy z boku (zapewni to, że Twój blok sera jest ładny i gładki!) i postawić na górze kolejny talerz. Zważyć drugi talerz puszkami fasoli lub ciężkim garnkiem. Przenieść do lodówki i odstawić na około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżeczki Soli Koszernej, Podzielone, Plus Więcej Do Posypania2 łyżeczki Soli Koszernej, Podzielone, Plus Więcej Do Posypania
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
20
Połącz laski cynamonu, goździki, zielone nasiona kardamonu, czarne nasiona kardamonu, jeśli używasz do młynka do przypraw lub młynka do kawy i zmiel do grzywny. Przechowywać mieszankę przypraw w szczelnym pojemniku z dala od bezpośredniego światła słonecznego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
Nasiona KardamonuNasiona Kardamonu
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z InstrukcjąDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do SkropieniaOliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do Skropienia
Dodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe OpcjonalnieDodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe Opcjonalnie

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Azjatka W menu? Spróbuj sparować z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Quintan Essentia Chenin Blanc z 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 35 dolarów za butelkę.
Quinta Essentia Chenin Blanc
Quinta Essentia Chenin Blanc
Głęboki żółty kolor sugeruje pełną dojrzałość i złożoność. Aromaty pieczonej gruszki, dojrzałego jabłka, nuty świeżych cytrusów i prażonych orzechów są obecne na złożonym i warstwowym nosie. Podniebienie jest bogato teksturowane odsłaniając ananasa, tropikalne owoce i Golden delicious apple. Wykończenie jest długie uzupełnione przez twardą kwasowość, która daje długość wina i ostrość.Połącz to wino z grillowanymi rybami i owocami morza w ogóle.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia69
Magazyn