Ryba w pancetcie z ziemniakami cytrynowymi
Ryba owinięta pancettą z ziemniakami cytrynowymi to bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i całe 30 przepis z 2 porcjami. Na 2,58 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 464 kalorie. Udaj się do sklepu i odbierz kilka gałązek estragonu, inną zrównoważoną rybę, oliwki kalamatan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wiele osób robiło ten przepis, a 228 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 65%. Grill-pieczona cała ryba faszerowana świeżymi ziołami i zawinięta w pancettę, Cytrynowy Fioletowy Szparagowy Makaron Pancetta, oraz Pieczarki Owinięte Pancettą są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Umieść ziemniaki na patelni z wodą i gotuj przez 10-12 minut do miękkości.
Dodać fasolę na koniec 2-3 min.
Dobrze odcedzić i pokroić ziemniaki na pół. Wskazówka do pojemnego naczynia do pieczenia i wrzucić z oliwkami, Skórka z cytryny i oleju. Sezon dobrze.
Przyprawiamy rybę i zawijamy pancettą lub boczkiem.
Umieścić na wierzchu ziemniaków.
Piec przez 10-12 minut, aż się ugotuje, następnie dodać wyciśnięty sok z cytryny i rozsypać estragonem przed podaniem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Ryby można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Esperto Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 10 dolarów.
Esperto Pinot Grigio
Błyszczący słomkowy kolor z refleksami złota. Ostry i czysty z delikatnym nosem kwiatu pomarańczy i dzikiej róży z morelą, białą brzoskwinią i skórką pomarańczową. Chrupiące, wytrawne i dobrze skomponowane ze złocistym jabłkiem i cytrusami.Cudownie wszechstronny. Doskonały jako apertif i idealne uzupełnienie lekkich przystawek, sałatek, grillowanego kurczaka i świeżych owoców morza. Ciesz się dobrze schłodzonym.