Rustykalna Tarta Pomidorowo-Bazyliowa
Jeśli 2,52 zł za porcję spada w budżecie, rustykalna tarta pomidorowo-Bazyliowa może być wybitnym Wegetariańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 325 kalorii. Udaj się do sklepu i podnieś popękany pieprz, mączka kukurydziana, bazylia i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Rustykalna tarta kukurydziana, pomidorowa i Bazyliowa, Rustykalna Tarta Pomidorowa, oraz Rustykalna Tarta Z Serem Pomidorowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ułóż plastry pomidora w jednej warstwie na kilku warstwach ręczników papierowych; posyp 1/2 łyżeczki soli.
Odstawić na 20 minut; osuszyć ręcznikami papierowymi.
Umieść kukurydzę, sok i śmietanę w robocie kuchennym lub blenderze; proces do uzyskania gładkiej konsystencji.
Połączyć 1 1/2 szklanki mąki, 1/4 szklanki mąki kukurydzianej i 1/2 łyżeczki soli w dużej misce; wymieszać trzepaczką.
Pokroić na maśle blenderem do ciast lub 2 nożami, aż mieszanina będzie przypominała grubą potrawę.
Dodaj mieszankę kukurydzy; mieszaj, aż powstanie miękkie ciasto. Zagnieść delikatnie 3 lub 4 razy.
Lekko nakładają się na 2 (16-calowe) arkusze folii na lekko wilgotnej powierzchni.
Umieść ciasto na folii; naciśnij w 6-calowym okręgu. Okładka z 2 dodatkowymi (16-calowymi) arkuszami nakładającej się folii.
Rozwałkuj ciasto, nadal pokryte, w 14-calowe koło; umieść na dużej blasze do pieczenia w zamrażarce 10 minut lub do momentu, gdy folia może być łatwo usunięta. Blacha do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia; posypać papierem 1 łyżką mąki kukurydzianej.
Wyjmij 2 arkusze folii z ciasta.
Umieść ciasto, folię do góry, na blasze do pieczenia.
Usuń górne arkusze folii.
Połącz 1/4 szklanki bazylii, sera i oregano.
Połączyć 2 łyżki mąki i 1/2 łyżeczki soli. Ułóż mieszankę serową na cieście, pozostawiając granicę 1 1/2 cala. Za pomocą przesiewacza lub sita przesiać 1 łyżkę mieszanki mąki na mieszaninę sera. Ułóż połowę pomidorów na mieszance serowej. Pozostałą mieszankę mąki przesiać na pomidorach; top z pozostałymi pomidorami. Zagnij krawędzie ciasta w kierunku środka; naciśnij, aby uszczelnić (ciasto pokryje tylko częściowo pomidory).
Piec w 400 przez 35 minut lub aż skorupa będzie brązowy; odstawić 10 protokół.
Posypać 1/4 szklanki bazylii i pieprzu.