Rozjaśnione ciasto pasterskie
Przepis na ciasto pasterskie jest gotowy w około 1 godzinę i 35 minut i zdecydowanie jest super bezmleczne opcja dla miłośników Szkockiego jedzenia. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 288 kalorii, 26g białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 2,39 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 28 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz marchew, groszek, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć groszek można śledzić to danie główne z Łatwy Peasy Truskawkowy Deser jako deser. Kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Rozjaśnione ciasto pasterskie, Paleo Shepherd ' s Pie, oraz Creamy Turkey Shepherd 's Pie (aka resztki Dziękczynienia Shepherd' s Pie!) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Ziemniaki i rzep umieść w dużym garnku i przykryj zimną wodą; doprawić solą. Doprowadzić do wrzenia i gotować do miękkości, o 25 protokół; odcedzić, zastrzegając garnek.
Tymczasem, aby nadzienie: gotować boczek w dużej patelni na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż ostry, o 10 protokół.
Odcedzić wszystko, ale 1 łyżka tłuszczu; dodać wołowinę na patelni i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż rumiane, o 4 protokół.
Dodać cebulę, marchew i seler i gotować, mieszając, aż warzywa zaczną mięknąć, o 4 protokół.
Dodać grzyby, tymianek i koncentrat pomidorowy i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż włączone, o 3 protokół.
Wymieszać mąkę do warzyw, aż włączone, O 2 protokół.
Dodaj bulion, sos Worcestershire, 3/4 łyżeczka soli i kilka mielonych pieprzu. Gotować, aż lekko zgęstnieje, o 3 więcej minut. Wymieszać natkę pietruszki.
Połącz masło i mleko w zarezerwowanym garnku i gotuj na średnim ogniu, aż masło się rozpuści. Powrót ziemniaki i rzepa do garnka i rozgnieść masher ziemniaków lub drewnianą łyżką, aż będzie gładka. Wymieszać z parmezanem i szczypiorkiem, doprawić solą i pieprzem.
Przelać nadzienie do naczynia do pieczenia 2 1/2 kwarty i przykryć polewą, równomiernie rozprowadzając.
Piec, aż polewa będzie złoty, o 35 protokół.
Odstawić na 15 minut przed podaniem.