Rolada z kremem mandarynkowym

Rolada z kremem mandarynkowym
Rolada z kremem mandarynkowym to europejski przepis na 12 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 4 g białka, 11 g tłuszczu i łącznie 228 kalorii. Za 38 centów za porcję ten przepis pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Tylko nielicznym osobom ten hor d'oeuvre naprawdę się podobał. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Udaj się do sklepu i kup ekstrakt waniliowy, sok z mandarynki, kandyzowaną skórkę pomarańczową i kilka innych rzeczy, które przygotujesz już dziś. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 12% wyniku, co jest raczej złym wynikiem. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Tartaletki Mandarynkowo-Daktylowe z Bitą Śmietaną Maślanką i Granitą Mandarynkową, Roladka z kremem truskawkowym i Rolada czekoladowa z kremem morelowym.

Instrukcje

1
Umieść białka w małej misce; pozostawić w temperaturze pokojowej na 30 minut. Wyłóż natłuszczoną blachę o wymiarach 15 x 10 x 1 cal. blachę do pieczenia wyłożyć woskowanym papierem i natłuścić papier; odłożyć na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Rozgrzej piekarnik do 375°. W dużej misce ubijaj żółtka, aż uzyskają cytrynowy kolor. Stopniowo ubijaj, dodając 1/3 szklanki cukru. Wymieszaj sok, olej, skórkę mandarynki i wanilię. Przesiać mąkę, proszek do pieczenia i sól dwukrotnie; stopniowo dodawać do masy żółtkowej i dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 C Jogurtu Lub Kwaśnej śmietany1/4 C Jogurtu Lub Kwaśnej śmietany
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
MandarynkaMandarynka
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
3
Dodaj krem z kamienia nazębnego do białek jaj; czystymi ubijaczkami ubijaj na średnich obrotach, aż utworzą się miękkie szczyty. Stopniowo ubijaj pozostały cukier, po 1 łyżce na raz, na wysokich obrotach, aż masa będzie sztywna, ale nie sucha. Złóż jedną czwartą białek do ciasta, a następnie dodaj pozostałe białka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem TatarskiKrem Tatarski
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
4
Rozłóż na przygotowanej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
5
Piec 10-12 minut lub do momentu, aż ciasto odskoczy po lekkim dotknięciu. Schłodzić 5 minut. Przełóż ciasto na ręcznik kuchenny posypany cukrem cukierniczym. Delikatnie odklej woskowany papier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W PlasterkiDo 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
6
Zwiń ciasto w formie rolady galaretkowej, zaczynając od krótszego boku. Całkowicie ostudzić na metalowej kratce.
Składniki, których będziesz potrzebować
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na PółPomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
7
Aby wypełnić, w małej misce ubij śmietanę na puszystą masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
8
Dodać cukier cukierniczy, skórkę mandarynki i kandyzowaną skórkę pomarańczową. Rozwiń ciasto; rozsmaruj nadzienie na cieście tak, aby zachować odstęp 1 cala od krawędzi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W PlasterkiDo 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W Plasterki
Kandyzowana Skórka PomarańczowaKandyzowana Skórka Pomarańczowa
MandarynkaMandarynka
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
9
Zwiń ponownie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
10
Ułożyć na talerzu łączeniem do dołu.
11
Przechowywać w lodówce co najmniej 2 godziny. Tuż przed podaniem posyp cukrem cukierniczym. Resztki przechowuj w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W PlasterkiDo 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W Plasterki

Polecane wino: Riesling, Dornfelder

Rouladen można łączyć z Rieslingiem i Dornfelderem. Piwo może wydawać się naturalnym wyborem do niemieckiej kuchni, ale niemiecki riesling doskonale komponuje się z owocami morza i sznyclami, a niemiecki czerwony, taki jak Dornfelder, dobrze komponuje się z wołowiną i dziczyzną. Możesz spróbować Trefethena Merlota. Recenzentom podoba się to z oceną 4,4 na 5 gwiazdek i ceną około 34 dolarów za butelkę.
Trefeten Merlot
Trefeten Merlot
W nosie kwiatowe nuty kruszonego fiołka prowadzą do aromatów ciemnych owoców czarnej wiśni, dojrzałej śliwki i letnich jeżyn. Złożone aromaty, które nadal ewoluują w szkle. Na podniebieniu wino jest dobrze zbudowane i zrównoważone, oferuje aromaty jeżyn i śliwek, z nutą ciemnej czekolady i delikatnej skóry. W ustach pełne i bogate, z aksamitnie miękkimi taninami, które utrzymują się w winie i zapewniają długotrwały finisz. Pyszne z kaczką, grillowanym kurczakiem, polędwiczką wieprzową w glazurze wiśniowej, daniami z wołowiny i jagnięciny, makaronami na bazie pomidorów oraz pizzą z czarnych oliwek i grzybów. Mieszanka: 89% Merlot, 8% Malbec, 2% Cabernet Franc, 1% Cabernet Sauvignon
TrudnośćTwardy
Gotowe W30 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia0
Magazyn