Risotto z wędzonym indykiem, porem i Mascarpone
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów śródziemnomorskich, więc spróbuj Risotto z wędzonym indykiem, porem i Mascarpone. Na 3,26 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 890 kalorii, 20g białka, oraz 39g tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka ryżu arborio, bulion, pory i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 59%. Spróbuj Kremowe Risotto Z Wędzoną Kiełbasą Z Indyka, Puree Ziemniaczane Z Czosnkiem, Mascarpone I Karmelizowanymi Porami, oraz Risotto z Mascarpone i Prosciutto dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średnim rondlu przynieś bulion i wodę na wolnym ogniu.
W dużym garnku rozgrzać olej na umiarkowanie małym ogniu.
Dodać pory i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż przezroczyste, o 10 protokół.
Dodać ryż i mieszać, aż zacznie się matowe, o 2 protokół.
Dodaj wino i sól do ryżu i gotuj, często mieszając, aż całe wino zostanie wchłonięte.
Dodaj około 1/2 szklanki gotującego się bulionu do ryżu i gotuj, często mieszając, aż bulion zostanie całkowicie wchłonięty. Ryż i bulion powinny delikatnie bąbelkować; dostosować ciepło w razie potrzeby. Kontynuuj gotowanie ryżu, dodając bulion 1/2 szklanki na raz i pozwalając ryżowi wchłonąć wywar przed dodaniem następnej 1/2 szklanki. Gotować ryż w ten sposób do miękkości, w sumie 25 do 30 minut. Bulion, który nie został wchłonięty, powinien być zagęszczony przez skrobię z ryżu. Może nie trzeba używać całego płynu, lub może trzeba dodać więcej bulionu lub wody.
Dodać indyka, ser i pieprz.
Rekomendacja wina: Wybierz włoskie białe wino z dobrym ciałem i kwasowością, aby zrównoważyć kremowość. Poszukaj Arneis z regionu Piemontu lub pinot grigios z regionów Alto Adige lub Collio.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Santa Margherita Chianti Classico Riserva. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 27 dolarów.
Santa Margherita Chianti Classico Riserva
Autentyczne włoskie Chianti wykonane z winogron uprawianych w sercu toskańskiego regionu Chianti Classico. Znakomity wyraz winogron Sangiovese, ze znaczną kwasowością z niskiego pH gleby w tym regionie.Aromaty tego złożonego czerwonego wina wahają się od wiśni i śliwek do kwiatów mieczyka i ziemistego krzemienia. Taninowe, dębowe smaki są jasne i okrągłe, z suchym, ciepłym, ziemistym wykończeniem.Najlepiej smakuje z bardzo aromatycznymi daniami, takimi jak sosy na bazie pomidorów, ravioli z grzybami, pieczenie wołowiny lub wieprzowiny oraz mięso z dziczyzny od dziczyzny po bażanty. Doskonale nadaje się również do dojrzałych serów.Mieszanka: 85% Sangiovese, 15% Merlot i Cabernet Sauvignon