Risotto z gorgonzolą i Radicchio

Risotto z gorgonzolą i Radicchio
Przepis Gorgonzolan i Radicchio Risotto jest gotowy w około 50 minut i zdecydowanie jest wybitnym bezglutenowe i wegetariańskie opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 449 kalorii, 15g białka, oraz 16G tłuszczu. Na 2,67 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Sprawdza się jako danie główne. Udaj się do sklepu i odbierz radicchio, cebulę, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać ryż risotto można śledzić to danie główne z Daring Cooks Słodkie Risotto: budyń ryżowy z gotowanymi wiśniami jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Gorgonzola Radicchio Penne, Orecchiette z grzybami, Radicchio i gorgonzolą, oraz Orecchiette z grzybami, Radicchio i gorgonzolą.

Instrukcje

1
Przynieś rosół z kurczaka na wolnym ogniu w średnim garnku. Przechowywać na wolnym ogniu, pod przykryciem, na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Podgrzać 2 łyżki. oliwa z oliwek i 2 łyżki. masło na średnim ogniu w grubym dnie 8-qt. trawka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Dodaj cebulę i smażyć, mieszając od czasu do czasu, aż przezroczyste i zaczyna się złocisty, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
4
Dodać ryż i podsmażyć, stale mieszając, aż tylko krawędzie ziaren wyglądają półprzezroczyste, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiarnaZiarna
RyżRyż
5
Dodać wino i 1/2 łyżeczki. sól i gotować, mieszając, aż wino zostanie całkowicie wchłonięte przez ryż.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
SólSól
WinoWino
6
Dodaj około 1/2 szklanki gorącego bulionu do ryżu i gotuj, ciągle mieszając, aż bulion zostanie całkowicie wchłonięty przez ryż; zmniejsz ogień do średnio niskiego, jeśli mieszanina zacznie się gotować. Kontynuuj dodawanie bulionu 1/2 szklanki na raz, mieszając, aż każdy dodatek zostanie wchłonięty przed dodaniem następnego, aż ryż będzie po prostu miękki do ukąszenia(15 do 30 minut; zostanie Ci bulion). Utrzymuj ryż na stałym wolnym ogniu. Podczas gotowania ryżu pokrój radicchio na strzępy.
Składniki, których będziesz potrzebować
RadicchioRadicchio
BulionBulion
RyżRyż
7
Podgrzać 1 łyżkę. oliwa z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu i dodać radicchio i 1/4 łyżeczki. sól. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zwiędną i miękkie, 2 do 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
RadicchioRadicchio
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Wyjąć ryż z ognia i wymieszać w dolce Gorgonzola, zwiędły radicchio, pieprz, pietruszka, pozostała 1 łyżeczka. masło i sól do smaku. Aby uzyskać luźniejsze risotto, wymieszaj 1 do 2 szklanek pozostałego bulionu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gorgonzola DolceGorgonzola Dolce
RadicchioRadicchio
Pietruszka-naćPietruszka-nać
MasłoMasło
PieprzPieprz
BulionBulion
RyżRyż
SólSól
9
Podawać natychmiast.
10
* Aby uzyskać przepis, przejdź do sunset.com/chickenbroth
1
Charakterystyczna kremowość i żucie Risotto pochodzi z samego ryżu, a ryż risotto nie jest zwykłym ryżem. Zawiera dwie różne skrobie: zewnętrzną amylopektynę, która zmiękcza szybciej-zwłaszcza pod presją ciągłego mieszania-tworząc kremowe uczucie w ustach; i wewnętrzną amylozę, która pozostaje stosunkowo jędrna podczas gotowania, aby dać ci ten kęs al dente.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
2
Arborio jest najbardziej starchiest z trzech popularnych rodzajów risotto, i to jest najbardziej podatne na coraz gummy, jak gotuje; wewnątrz, ziarna wydają się być kredowe i kruche. Powszechnie dostępne.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelkiżelki
3
Nasze ulubione, Carnaroli ma dłuższe, wąskie ziarna, które gotują się najbardziej równomiernie i mają najlepszą konsystencję-kremowy bez kleju, i dobre żucie wnętrza. Znajdź na Whole Foods Markets, A. G. Ferrari Foods (agferrari.com), oraz sklepy spożywcze dla smakoszy.
Składniki, których będziesz potrzebować
CarnaroliCarnaroli
ZiarnaZiarna
4
Ziarna Vialone Nano są mniejsze, owalne i tworzą delikatne risotto o orzechowym smaku. Znajdź w A. G. Ferrari Foods (patrz wyżej) i sklepach specjalistycznych.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiarnaZiarna
5
Niespodzianka: ryż Sushi. Średnioziarnista Marka Nishiki jest kremowa i żująca, i tak bardzo podobna do Arborio, że połowa naszego panelu degustacyjnego nie zauważyła różnicy. Plus, kosztuje mniej niż jakikolwiek włoski ryż risotto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż SushiRyż Sushi
ZiarnaZiarna

Wyposażenie

TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia13
Magazyn