Risotto z cukinią
Hands-off Risotto z cukinią jest bezglutenowe przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 178 kalorii, 5G białka, oraz 4G tłuszczu. Na 1,03 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Najlepiej sprawdza się jako przystawka i odbywa się w ok. 55 minut. Mieszanka dodatków: gałązka oregano, cukinia, Skórka z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Przynosi wam to moje przepisy. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Ogólnie ten przepis zarabia not so great spoonacular score of 38%. Spróbuj Skrzydła nietoperza z zanurzeniem w bagnie i opadającymi rękami, Halloween Popcorn Hands, oraz Risotto Z Cukinią dla podobnych receptur.
Instrukcje
Cukinię pokroić na pół wzdłuż; każdą połowę pokroić w plastry 1/4 cala.
Bulion mikrofalowy w 2-qt. miska Bezpieczna w kuchence mikrofalowej o wysokiej 6 do 7 minut lub do bardzo gorącej.
Roztopić masło w dużym piecu holenderskim na średnim ogniu; dodać cebulę, i smażyć 4 do 5 minut lub do miękkości. Wymieszać ryż i gotować, ciągle mieszając, 2 minuty. Wymieszać z gorącym bulionem i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Przykryć, zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu 10 minut. Wymieszać z cukinią i marchewką. Przykryć i gotować 10 do 12 więcej minut lub do ryżu jest miękka. Wymieszać ser i 3 kolejne składniki, mieszając aż ser się rozpuści.
Zdjąć z ognia; przykryć i odstawić 10 do 12 minut lub do momentu wchłonięcia cieczy.
Dekorować, w razie potrzeby.