Risotto szafranowo-cytrynowe z " jednego dobrego Dania
Szafran i cytryna Risotto z ' jeden dobre danie może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 172 kalorie, 4G białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Na 1,32 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, wino, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 95 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Szafran i konserwowane Risotto cytrynowe, Risotto bezglutenowe: risotto szafranowe z winem lub bez, oraz Szynka i budyń chlebowy Gruyère z " jednego dobrego Dania dla podobnych receptur.
Instrukcje
W ciężkim rondlu rozgrzej oliwę na średnim ogniu.
Dodać cebulę, sezon, i gotować delikatnie, aż zmięknie, o 5 protokół.
Dodaj ryż i szafran, dobrze wymieszać do herbu ryżu, i niech skwierczeć trochę. Pozostawić cebulę lekko zabarwioną, dodać wino i dobrą szczyptę soli i gotować przez 1 minutę.
Dodaj 1 filiżankę gorącego bulionu, wymieszaj i dostosuj ciepło, aby utrzymać energiczne gotowanie na wolnym ogniu. Mieszaj często, gdy ryż wchłania płyn. Kiedy widzisz małe lejki na powierzchni ryżu, nadszedł czas, aby dodać więcej bulionu. Rób to co 5 minut, mieszając za każdym razem w 1/2 szklanki bulionu z kurczaka. Całkowity czas gotowania powinien wynosić około 20 minut, a ziarna ryżu powinny nadal być trochę al dente.
Dodać skórkę z cytryny, sok i masło. Skosztuj łyżkę, aby sprawdzić przyprawę i dostosować w razie potrzeby.
Dodać więcej bulionu, jeśli risotto wydaje się zbyt sztywne. Wymieszać z tartym parmezanem i podawać w płytkich miseczkach do zupy. Jeśli wolisz bardziej zupy risotto, jak czasami, Chochla trochę dodatkowego bulionu do każdej miski.