Bulgur Risotto z kukurydzą i krewetkami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezmleczny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 2,86 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 356 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz pszenicę bulgur, płatki pieprzu, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Cytrynowo-miętowe Risotto Bulgur z krewetkami czosnkowymi, Risotto z kukurydzą słodką z krewetkami, oraz Pieczone krewetki z kukurydzą i risotto ze szparagami dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzać olej w dużym garnku na średnim ogniu. Czosnek gotować, mieszając, przez 30 sekund; dodać bulgur i sól; wymieszać 1 minutę więcej. Stopniowo mieszać w 2 szklanki wrzącej wody, 1/2 szklanki na raz (czekając, aż bulgur wchłonie go dodać więcej), aż bulgur jest lekko soupy, 8 do 10 minut. (Możesz nie używać całej wody.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulgur
1 Pomarańcza, Skórka
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
2
Dodaj krewetki. Gotować, stale mieszając, aż zmieni kolor na różowy, 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
3
Dodaj kukurydzę, paprykę, sok z 1 limonki i płatki czerwonej papryki; wymieszaj, dodając wodę, aby mieszanina była kremowa. Gotować, mieszając, aż kukurydza i pieprz są rozgrzane przez, 1 do 2 protokół.