Risotto alla Marinara
Risotto alla Marinara może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 1 i kosztuje $5.82 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pescatariański przepis ma 666 kalorii, 40g białka, oraz 21 g tłuszczu na porcję. Jest to drogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis z cookstr.com ma 1 fanów. Jeśli masz ryż arborio, Lucjan, pietruszka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać ryż arborio można śledzić to danie główne z Czekoladowy Pudding Ryżowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Risotto alla crema di scampi (Risotto z Puréed Shrimp), Risotto alla Zucca (risotto do squasha zimowego), oraz Bluefish jako flaga Rybaka: Bandieran alla Marinara.
Instrukcje
Rozgrzać filiżankę oliwy z oliwek, cebuli i czosnku na dużej patelni i gotować na średnim ogniu, często mieszając, przez 3 minuty.
Dodaj filety rybne i gotuj na małym ogniu przez 4 minuty, od czasu do czasu mieszając. Odstawić.
Włóż małże i małże do dużego garnka z filiżanką wody i białego wina i gotuj, przykryte, na średnim ogniu, aż muszle się otworzą, mieszając od czasu do czasu.
Usuń małże i małże z muszli i dodaj do patelni z rybą. Przecedzić soki z patelni gotowane małże i małże przez drobny sitko wyłożone podwójną warstwą gazy do rondla.
Dodać 5 szklanek wody i doprowadzić bulion z owoców morza do wrzenia. Zmniejszyć ogień do gotować na wolnym ogniu. Umieść chochlę na patelni i trzymaj ją blisko palnika, na którym będziesz gotować risotto.
Rozgrzać 4 łyżki oliwy z oliwek w rondlu o grubym dnie i dodać ryż. Mieszać stale przez 2 minuty. Kadzi w 1 szklance bulionu z owoców morza i, mieszając energicznie i stale, gotować, aż płyn zostanie wchłonięty.
Dodaj kolejną chochlę bulionu i mieszaj ryż, aż płyn zostanie wchłonięty.
Dodaj gotowane owoce morza, krewetki, pomidory, pietruszka, pieprz cayenne, jeśli chcesz, i 2 chochle bulionu do risotto. Wymieszać i dalej dodawać bulion, filiżankę na raz, mieszając, aż płyn zostanie wchłonięty i risotto jest gotowe. Jeśli to konieczne, dodaj wrzącą wodę do bulionu z owoców morza i utrzymuj go na wolnym ogniu.
Pięć minut przed risotto jest gotowe, wezwij wszystkich do stołu.
Ugotowane risotto doprawiamy do smaku solą i pieprzem i mieszamy z masłem. Risotto zamień w rozgrzane naczynie lub miskę i udekoruj gałązkami pietruszki.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;