Ricottan i szynka calzone wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 50 g tłuszczu, oraz w sumie 564 kalorie. Na $2.7 za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako danie główne. 41 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, ser pecorino, ser ricotta i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Z łyżeczką wynik 47%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Escarole Calzone: Calzone di Ricottan e Escarola, Szpinak i Ricotta Calzone, oraz Zapiekanka śniadaniowa z szynką i serem.
Instrukcje
1
Polecam zakup gotowego kamienia do pieczenia płytek do wszystkich pizzy i chleba pracujących w domu. Są one dostępne w sklepach dla smakoszy i sklepach z zaopatrzeniem dla szefów kuchni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb
2
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
3
Przygotować ciasto chlebowe zgodnie z zaleceniami, pokroić ciasto na 2 kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
4
W średniej wielkości misce do mieszania, połączyć ricotta, prosciutto, mozzarella, 1 jajko, i pecorino. Używając drewnianej łyżki, mieszaj nadzienie, aż dobrze się połączysz. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Surowe Ziemniaki
Prosciutto
Pecorino
Ser Ricotta
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewniana
Miska Do Mieszania
5
Za pomocą lekko posypanego mąką wałka rozwałkować ciasto na 2 rundy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Rolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wałek Do Ciasta
6
Posmaruj wiosło do pizzy solą morską.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Morska
7
Ułożyć 1 okrągłe ciasto na łopatce posmarowane grubą solą morską.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruboziarnista Sól Morska
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Ciasto
8
Łyżka nadzienia na środek ciasta okrągłe ułożone na łopatki do pizzy. Używając palców, odrobina oliwy z oliwek extra-virgin na całej krawędzi ciasta. Złóż każdą rundę nad sobą, aby uzyskać kształt półksiężyca. Używając palców, zaciskaj krawędzie, uszczelniając calzone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Extra Virgin
Ciasto
9
W małej misce użyj widelca, aby ubić Pozostałe 1 jajko. Używając szczotki do ciast lub palców, nakryj wierzch calzone mieszaniną jaj, która pomoże uzyskać piękny złoty brąz.
Po 45 minutach pokroić wyrośnięte ciasto na 2 równe kawałki i zagnieść każdą porcję na okrągło. Przykryć ponownie i odstawić na 15 minut. Ciasto jest teraz gotowe do użycia.
Włoski w menu? Spróbuj sparować z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Antinori Badian a Passignano Chianti Classico Gran Selezione z 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 60 dolarów za butelkę.