Ricotta i szynka Calzone

Ricotta i szynka Calzone
Ricottan i szynka calzone wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 50 g tłuszczu, oraz w sumie 564 kalorie. Na $2.7 za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako danie główne. 41 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, ser pecorino, ser ricotta i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Z łyżeczką wynik 47%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Escarole Calzone: Calzone di Ricottan e Escarola, Szpinak i Ricotta Calzone, oraz Zapiekanka śniadaniowa z szynką i serem.

Instrukcje

1
Polecam zakup gotowego kamienia do pieczenia płytek do wszystkich pizzy i chleba pracujących w domu. Są one dostępne w sklepach dla smakoszy i sklepach z zaopatrzeniem dla szefów kuchni.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
2
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Przygotować ciasto chlebowe zgodnie z zaleceniami, pokroić ciasto na 2 kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
4
W średniej wielkości misce do mieszania, połączyć ricotta, prosciutto, mozzarella, 1 jajko, i pecorino. Używając drewnianej łyżki, mieszaj nadzienie, aż dobrze się połączysz. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Surowe ZiemniakiRozdrobnione Surowe Ziemniaki
ProsciuttoProsciutto
PecorinoPecorino
Ser RicottaSer Ricotta
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
5
Za pomocą lekko posypanego mąką wałka rozwałkować ciasto na 2 rundy.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
6
Posmaruj wiosło do pizzy solą morską.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól MorskaSól Morska
7
Ułożyć 1 okrągłe ciasto na łopatce posmarowane grubą solą morską.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruboziarnista Sól MorskaGruboziarnista Sól Morska
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
CiastoCiasto
8
Łyżka nadzienia na środek ciasta okrągłe ułożone na łopatki do pizzy. Używając palców, odrobina oliwy z oliwek extra-virgin na całej krawędzi ciasta. Złóż każdą rundę nad sobą, aby uzyskać kształt półksiężyca. Używając palców, zaciskaj krawędzie, uszczelniając calzone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Extra VirginOliwa Z Oliwek Extra Virgin
CiastoCiasto
9
W małej misce użyj widelca, aby ubić Pozostałe 1 jajko. Używając szczotki do ciast lub palców, nakryj wierzch calzone mieszaniną jaj, która pomoże uzyskać piękny złoty brąz.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
10
Umieścić w piekarniku i gotować, aż ciasto jest gotowane przez i złoty kolor, o 25 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
11
Pokroić na 4 kawałki i od razu podawać.
1
1/4 szklanki lekkiego czerwonego wina lub białego wina
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino BiałeWino Białe
Czerwone WinoCzerwone Wino
2
3/4 szklanki ciepłej wody
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
3
1 opakowanie drożdży
Składniki, których będziesz potrzebować
DrożdżeDrożdże
4
1 łyżka miodu
Składniki, których będziesz potrzebować
MiódMiód
5
1 łyżeczka soli koszernej
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól KoszernaSól Koszerna
6
1 łyżka oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Extra VirginOliwa Z Oliwek Extra Virgin
7
3 szklanki mąki uniwersalnej
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
8
Połączyć wino, wodę i drożdże w dużej misce i mieszać do rozpuszczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
9
Dodać miód, sól i oliwę z oliwek i dokładnie wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
MiódMiód
SólSól
10
Dodać 1 szklankę mąki i wymieszać drewnianą łyżką, aby uzyskać luźne ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
11
Dodaj jeszcze 2 szklanki mąki i mieszaj łyżką przez 2 do 3 minut, aby włączyć jak najwięcej mąki, jak to możliwe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
12
Ciasto ułóż ręcznie i wyłóż na obsypaną mąką deskę lub marmurową powierzchnię. Zagniataj przez 6 do 8 minut, aż uzyskasz gładkie, twarde ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
13
Umieść ciasto w lekko naoliwionej misce i przykryj ręcznikiem. Odstawić do wyrośnięcia w najcieplejszej części kuchni na 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
14
Po 45 minutach pokroić wyrośnięte ciasto na 2 równe kawałki i zagnieść każdą porcję na okrągło. Przykryć ponownie i odstawić na 15 minut. Ciasto jest teraz gotowe do użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Włoski w menu? Spróbuj sparować z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Antinori Badian a Passignano Chianti Classico Gran Selezione z 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 60 dolarów za butelkę.
Antinori Badia A Passignano Chianti Classico Gran Selezione
Antinori Badia A Passignano Chianti Classico Gran Selezione
Intensywna rubinowa czerwień w Kolorze, wino pokazuje aromaty zarówno owoców, jak i typowe odczucia dębu, które łączą się harmonijnie i oferują również nuty balsamiczne i grafitowe na nosie. Podniebienie jest bogate, z elastycznymi i zrównoważonymi taninami wraz z żywą świeżością typową dla Sangiovese. Wykończenie i posmak są godne uwagi i powtarzają nuty owoców jagodowych, które najpierw poczuły się na nosie.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia5
Magazyn