Ravioli z ciecierzycy z pesto bazyliowym i orzechami laskowymi

Ravioli z ciecierzycy z pesto bazyliowym i orzechami laskowymi
Przepis ravioli z ciecierzycy z bazyliowym Pesto i orzechami laskowymi może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 45 minut. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 9g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 259 kalorii. Ten przepis służy 7 i kosztuje 82 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Jeśli masz sól koszerną, ząbek czosnku, oliwę z oliwek extravirgin i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Czosnek + bazylia ciecierzyca burgery Wegetariańskie z kremowym pesto z awokado, Szybkie Ravioli z suszonymi pomidorami, rukolą i orzechami laskowymi {Giveaway}, oraz Bochenek Z Ciecierzycy Z Orzechami Laskowymi.

Instrukcje

1
Aby przygotować makaron, lekko łyżką mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
NóżNóż
2
Połączyć mąki i 1/2 łyżeczki soli w robocie kuchennym; proces 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
3
Połącz 5 łyżek wody, 1 łyżkę oleju i jajka, dobrze mieszając. Przy uruchomionym procesorze powoli wlewaj mieszaninę wody przez rynnę spożywczą, przetwarzając tylko do momentu, gdy ciasto utworzy kulkę. Ciasto wyłożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię; zagnieść 6 razy. Uformuj ciasto na dysk. Ciasto pyłu lekko z mąką; zawiń w folię.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WodaWoda
JajkoJajko
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
4
Odstawić na 30 minut.
5
Ciasto podzielić na 14 równych porcji. Pracując z 1 porcją na raz (przykryj pozostałe ciasto, aby zapobiec wyschnięciu), naciśnij ciasto płasko.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
6
Rozwałkuj 2 porcje ciasta na prostokąty 18 x 3 cale (od czasu do czasu obracając ciasto i lekko odkurzając powierzchnię mąką).
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
RolkaRolka
7
Ułóż arkusze makaronu na płasko; przykryj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron LasagneMakaron Lasagne
8
Ciecierzycę i 6 kolejnych składników (przez 1 ząbek czosnku) połączyć w robocie kuchennym; procesować do uzyskania gładkiej konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki CzosnkuCałe Ząbki Czosnku
CiecierzycaCiecierzyca
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
9
Umieścić 1 arkusz makaronu na lekko posmarowanej mąką powierzchni roboczej. Łyżka około 1 1/2 łyżeczki mieszanki wypełniającej 1 1/2 cala od lewej krawędzi arkusza; łyżka 1 1/2 łyżeczki mieszanki wypełniającej w odstępach 3-calowych wzdłuż długości arkusza. Zwilżyć brzegi i pomiędzy każdą porcją nadzienia wodą; na wierzchu umieścić pozostały arkusz makaronu, dociskając do uszczelnienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
WodaWoda
10
Pokrój arkusz makaronu na 6 (3 x 3 cale) ravioli, przycinając krawędzie ostrym nożem lub kółkiem do ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
RavioliRavioli
MakaronyMakarony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
11
Wyszczotkuj nadmiar mąki z ravioli; naciśnij delikatnie, aby spłaszczyć wierzchołki.
Składniki, których będziesz potrzebować
RavioliRavioli
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
12
Ravioli umieścić na lekko posypanej mąką blasze do pieczenia (przykryć wilgotnym ręcznikiem, aby zapobiec wysuszeniu). Powtórz procedurę z pozostałymi porcjami ciasta i mieszanką wypełniającą, aby uformować 42 ravioli.
Składniki, których będziesz potrzebować
RavioliRavioli
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
13
Przynieś 6 litrów wody i 1 łyżkę koszernej soli do wrzenia w dużym holenderskim piekarniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól KoszernaSól Koszerna
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
14
Dodaj 6 ravioli na patelnię; gotować 1 1/2 minut lub aż nie będzie już przezroczyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
RavioliRavioli
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
15
Usuń ravioli z wody za pomocą łyżki szczelinowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
RavioliRavioli
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
16
Umieść ravioli na tacy, upewniając się, że nie nakładają się; przykryć i ogrzać. Powtórz procedurę z pozostałymi ravioli.
Składniki, których będziesz potrzebować
RavioliRavioli
17
Aby przygotować pesto, połącz bazylię i kolejne 5 składników (przez 1 ząbek czosnku) w robocie kuchennym; procesuj do uzyskania gładkiej konsystencji. Z włączonym procesorem powoli wlać 1 1/2 łyżki oleju przez zsyp żywności; proces aż do dobrze wymieszanego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki CzosnkuCałe Ząbki Czosnku
BazyliaBazylia
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
18
Podawać z ravioli.
Składniki, których będziesz potrzebować
RavioliRavioli
19
Posypać orzechami laskowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy LaskoweOrzechy Laskowe
20
Wino uwaga: w tym przepisie, kluczowe czynniki parowania wina są cytryna, gałka muszkatołowa, i bazylia. Wytrawna włoska Biel odbierze cytrusowe i zielone smaki Dania, ładnie kontrastuje z gałką muszkatołową i działa jako ostry kontrapunkt na miękkość ravioli. Z tym daniem spróbuj Greco di Tufo Mastroberardino. 2006 to $ Karen MacNeil
Składniki, których będziesz potrzebować
RavioliRavioli
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
BazyliaBazylia
GrecoGreco
CytrynaCytryna
WinoWino

Składniki

TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje7
Ocena Zdrowia7
Magazyn