Rasedar Rajma (Fasola w sosie Curry)

Rasedar Rajma (Fasola w sosie Curry)
Rasedar Rajma (Fasola w sosie Curry) może być tylko sos szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 239 kalorii, 15g białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje 66 centów za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest dostarczany przez blog.fatfreevegan.com. mieszanka kurkumy, soli, garam masala i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Jest to bardzo przystępna cena przepis dla fanów indyjskiego jedzenia. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Curry Z Czerwonej Fasoli (Punjabi Rajma), Rajma (Kidney Bean Curry), oraz Curry red Kidney Beans and kalafior (Rajma Masala) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zdjąć z ognia i pozostawić fasolę na odpoczynek, przykrytą, przez co najmniej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
2
Spuścić wodę, dodać kolejne 6 szklanek wody i doprowadzić do wrzenia. Gotować na wolnym ogniu, aż fasola będzie miękka, około godziny. (Na przemian, ciśnienie gotować fasolę: doprowadzić do wysokiego ciśnienia i gotować przez 8-10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
3
Usuń z ciepła i pozwól, aby ciśnienie spadło naturalnie.) Po zakończeniu fasoli, pozostawić je w płynie do gotowania, podczas gdy sos.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
4
Podgrzać nieprzywierający rondel na średnim ogniu, aż będzie gorący.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
5
Dodaj mieloną cebulę i gotuj, aż zacznie brązowieć, ciągle mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
6
Dodać czosnek i ajwain i mieszać przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
AjwainAjwain
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
7
Dodać pomidory i gotować, aż ich płyn odparuje, o 5 protokół. Wymieszać w nie-mleczny jogurt i kolendra, kozieradka, kurkuma, garam masala, i papryka chilli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Garam MasalaGaram Masala
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
KurkumaKurkuma
Opakowanie Mrożonego Ciasta WaniliowegoOpakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego
8
Odcedzić 2 szklanki płynu z fasoli i wymieszać połowę z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
9
Dodać sos do fasoli i wymieszać. Jeśli sos jest zbyt gęsty lub suchy, dodać niektóre lub wszystkie zastrzeżone Bean gotowania cieczy. Dusić na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, przez co najmniej 20 minut, aż sos zgęstnieje i smaki mają mieszane. Sprawdź przyprawy i dodaj sól do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
(duża Tuba)(duża Tuba)
10
Przenieś do naczynia do serwowania, udekoruj kolendrą, jeśli chcesz, i podawaj z ryżem basmati lub chapatis, paranthas lub naan.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż BasmatiRyż Basmati
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
NaanNaan

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Indian można łączyć z Gruener Veltliner, Riesling i musujące różowe. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Jedno wino, które można spróbować to Pfaffl Zeiseneck Gruner Veltliner. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
Pfaffl Zeiseneck Gruner Veltliner
Pfaffl Zeiseneck Gruner Veltliner
Niesamowicie chrupiąca i drobnoziarnista z dużą ilością pieprzu i odrobiną ekstrawagancji. Nic dziwnego, bo to wino rośnie na największej skamieniałej rafie ostryg na świecie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia65
Magazyn