Ras El Hanout marynowana jagnięcina Shawarma z sosem z czerwonej papryki-orzech Tahini
Ras El Hanout marynowana jagnięcina Shawarma z sosem z czerwonej papryki-orzech Tahini może być tylko middl eastern przepis, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 612 kalorii, 39g białka, oraz 33g tłuszczu. Na $3.89 za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 8. Udaj się do sklepu i odbierz mielony kminek, tahini, mielony cynamon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać tahini można śledzić to danie główne z Ciasteczka Tahini jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin i 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczony kalafior z sosem Ras el Hanout tahini, Kurczak Shawarma Pita z sosem czosnkowym tahini, oraz Indyk Shawarma z pomidorowym smakiem i sosem Tahini dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Połączyć olej rzepakowy, ocet, kardamon, kolendra, imbir, cynamon, gałka muszkatołowa, ziele angielskie, goździki, szafran, czosnek, cebula, 1 łyżeczka soli, 1/2 łyżeczki pieprzu i 1/4 szklanki wody w blenderze i zmiksować na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Do Wyboru Lody Lub Bita śmietana
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
Jak Pistacje Lub Orzechy Włoskie
Szafran
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do Skropienia
1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki
20 Cienkich Plastrów Cukinii
8 (U-12) Krewetek
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Umieścić jagnięcinę w naczyniu wystarczająco dużym, aby pomieścić jagnięcinę i marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, Przycięte
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
3
Zalać marynatą i obrócić do płaszcza. Przykryć i pozostawić do marynowania w lodówce przez co najmniej 4 godziny i do 24 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, Przycięte
1
Połączyć orzechy włoskie, tahini, jogurt, ocet, kminek, cayenne, papryka i trochę soli i pieprzu w robocie i procesu, aż gładka.
Wyjmij jagnięcinę z lodówki na 30 minut przed grillowaniem i odstaw do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
3
Podgrzać grill węglowy do ogrzewania pośredniego.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, Julienne
4
Wyjąć jagnięcinę z marynaty i osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, Przycięte
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
5
Posypać z obu stron solą i pieprzem. Grilluj, aż zwęglone z obu stron i gotowane do medium (140 stopni F na termometrze natychmiastowego odczytu), o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
Kasztany Wodne, Julienne
6
Wyjąć z grilla i odstawić na 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, Julienne
7
Pokroić w cienkie plastry papieru przez ziarno.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruszki Azjatyckie, Każda, Umyte
8
Umieść kilka plastrów mięsa w każdej pita i skropić sosem z czerwonej papryki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekana świeża Trybula Lub 1 łyżka Suszonej Trybuli