Rabarbarowo-klonowy Głupiec w stosach Filo
Rabarbarowo-klonowy Głupiec w stosach Filo może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.69 za porcję. Jedna porcja zawiera 367 kalorii, 4G białka, oraz 15 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz mieloną gałkę muszkatołową, cukier klonowy, śmietanę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Figi Phyllo Śniadaniowe Stosy, Rabarbar Głupek, oraz Rabarbar Głupek dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować chipsy, roztopić masło na małej patelni na średnim ogniu; gotować 3 minut lub aż lekko rumiane, mieszając od czasu do czasu.
Lekko dab 5 arkuszy phyllo z połową rumianego masła; posypać każdy arkusz 1 1/2 łyżeczki cukru. Układaj warstwy razem; delikatnie naciśnij.
Pokrój stos phyllo na 9 (4 2/3 x 3 cale) prostokątów. Powtórz procedurę z pozostałą filo, rumianym masłem i 2 1/2 łyżki cukru.
Umieścić prostokąty na blachach do pieczenia.
Piec w 350 przez 5 minut lub do chrupkości.
Wyjąć z patelni; całkowicie schłodzić na stojaku z drutu.
Aby przygotować błazen, połącz rabarbar i 8 składników (przez sól) w dużym rondlu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się do 2 1/2 szklanki (o 30 protokół), mieszając od czasu do czasu.
Połowę mieszanki rabarbaru umieścić w blenderze.
Usuń środkową część pokrywy blendera( aby umożliwić ucieczkę pary); zabezpiecz pokrywę blendera na blenderze.
Umieść czysty ręcznik nad otworem w pokrywce blendera (aby uniknąć rozprysków). Zmiksować na gładką masę.
Wlać do średniej miski. Powtórz procedurę z pozostałą mieszaniną rabarbaru. Przykryć i schłodzić całkowicie.
W małej miseczce umieścić śmietanę do ubijania, 2 łyżeczki cukru i wanilię; ubijać mikserem z dużą prędkością, aż utworzą się sztywne szczyty. Delikatnie złożyć w kwaśną śmietanę. Złóż mieszankę z bitą śmietaną do schłodzonej mieszanki rabarbarowej.
Na talerzu deserowym ułożyć 1 filo crisp.
Warstwa crisp z mieszaniną 1/4 szklanki rabarbaru, 1 phyllo crisp, 1/4 szklanki mieszanki rabarbaru i 1 phyllo crisp. Powtórz procedurę z pozostałymi chipsami z Filo i mieszaniną rabarbaru.