Północnoafrykańska zupa z ciecierzycy i jarmużu

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na zupy, więc spróbuj północnoafrykańskiej zupy z ciecierzycy i jarmużu. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 184 kalorie, 9g białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Na $1.5 za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Udaj się do sklepu i odbierz Hojny szafran, jarmuż, laskę cynamonu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni afrykańskiej. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Północnoafrykańska Zupa Z Ciecierzycy, Północnoafrykańska Zupa Rybna, oraz Zupa Północnoafrykańska (Wegetariańska) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dodać cebulę i marchewkę i gotować na średnim ogniu, aż cebula zacznie brązowieć (o 5 protokół).
Dodać czosnek i gotować przez 1 więcej minut.
Dodać przyprawy, w tym liście laurowe i laskę cynamonu, i gotować, mieszając, przez kolejną minutę.
Dodać ciecierzycę i wymieszać, aby pokryć je przyprawami.
Wlać 8 filiżanek bulionu warzywnego, doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć ogień do duszenia na wolnym ogniu przez 20 minut.
Dodać posiekaną jarmuż i wymieszać. W razie potrzeby dodać wodę do pokrycia jarmuż i gotować, aż będzie miękka, o 10-25 minut, w zależności od tego, jak gotowane lubisz jarmuż. Często sprawdzaj, czy staje się suchy i w razie potrzeby dodaj wodę.
Dodać sól do smaku i podawać.