Pudding z ryżu basmati i prażonych orzechów kokosowych

Pudding z ryżu basmati i prażonych orzechów kokosowych
Przepisów na desery nigdy za wiele, więc wypróbuj pudding ryżowy Basmati z prażonym kokosem. Ten przepis jest przeznaczony dla 12 osób i kosztuje 1,26 USD za porcję. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy przepis zawiera 228 kalorii, 4 g białka i 8 g tłuszczu na porcję. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Ten przepis z Foodnetwork wymaga laski wanilii, soku z limonki, żółtek i soli. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 3 godzin i 5 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 21%. Wynik ten nie jest aż tak wyjątkowy. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Dressing z ryżu basmati z suszonymi owocami, prażonymi migdałami i orzechami kokosowymi, Pudding z prażonego kokosa i ryż z tostem kokosowym i Sos wiśniowy.

Instrukcje

1
Zagotuj ryż, 1/2 szklanki mleka, wodę i sól, a następnie zmniejsz ogień do minimum i szczelnie przykryj folią. Gotuj, aż cała wilgoć zostanie wchłonięta, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki śmietany, Ubitej1/2 Szklanki śmietany, Ubitej
Puree Z Koncentratu MarakuiPuree Z Koncentratu Marakui
1 Szklanka Koncentratu Puree Z Marakui1 Szklanka Koncentratu Puree Z Marakui
Puree Z Koncentratu MarakuiPuree Z Koncentratu Marakui
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
2
Pozostawić wyłączonym z nadal włączoną folią na kolejne 5 minut. W małej misce namoczyć sproszkowaną żelatynę w 2 łyżkach wody. W rondlu zagotuj pozostałe 1 1/2 szklanki mleka z laską wanilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cała Laska Wanilii, Podzielona1 Cała Laska Wanilii, Podzielona
Opakowania) żelatyna Malinowa Lub TruskawkowaOpakowania) żelatyna Malinowa Lub Truskawkowa
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
3
Odstaw na 15 minut do zaparzenia.
4
Żółtka ubić z cukrem, następnie zalać gorącą mieszanką mleczną. Wróć do ognia i gotuj delikatnie, aż zgęstnieje. W międzyczasie roztrzep żelatynę w zimnej wodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowania) żelatyna Malinowa Lub TruskawkowaOpakowania) żelatyna Malinowa Lub Truskawkowa
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
5
Zdejmij zgęstniały anglaise z ognia i dodaj ubitą żelatynę. Mieszaj, aż żelatyna się rozpuści, następnie przecedź do miski i dodaj ryż.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowania) żelatyna Malinowa Lub TruskawkowaOpakowania) żelatyna Malinowa Lub Truskawkowa
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Umieścić nad wodą z lodem i mieszać, aż ostygnie i zgęstnieje. Gdy zacznie gęstnieć, ale zanim zbyt mocno stwardnieje, dodaj bitą śmietanę i prażone wiórki kokosowe i rozlej do małych naczyń. Chłod.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gumowata CytrynaGumowata Cytryna
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
7
W małym rondlu, na średnim ogniu, mieszaj cukier z wodą, aż cukier całkowicie się rozpuści. Doprowadzić do wrzenia, zdjąć z ognia i ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
8
W misce wymieszaj puree z marakui, sok z limonki i 1/3 szklanki wody z cukrem, aż składniki zostaną dokładnie wymieszane. Pozostałą część wody z cukrem (syrop cukrowy) przechowuj w butelce w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owoce MęczennicyOwoce Męczennicy
Eliksir GrEliksir Gr
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
9
Polej sosem z marakui pudding ryżowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owoce MęczennicyOwoce Męczennicy
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti

Pudding ryżowy można łączyć z kremowym sherry, porto i Moscato d'Asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Louis Roederer Cristal Brut z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 299 dolarów za butelkę.
Cristal Brut Louisa Roederera
Cristal Brut Louisa Roederera
Cristal, klejnot i tête de cuvée szampana Louisa Roederera, został stworzony w 1876 roku dla cara Rosji Aleksandra II. Pozostaje wierny swemu pochodzeniu, inspirowany elegancją i czystością. Cristal jest produkowany zgodnie z rygorystycznymi standardami winiarskimi, które wymagają rygorystycznej selekcji crus, roczników, winogron i wina. Cristal jest produkowany wyłącznie z najlepszych roczników crus, które mają gwarancję, że pochodzą z winnicy Louis Roederer. Wszystkie wyjątkowe cechy rocznika 2002 zostały dosłownie uchwycone w tym Cristal 2002, który jest hojny i bujny, ukazując idealną równowagę pomiędzy koncentracją i finezją, świeżością i winem, intensywnością i wyrafinowaniem. W trzech słowach: dumny, bogaty i luksusowy. Cristal 2002 jest jaskrawo żółty z jasnobursztynowymi refleksami i ma piękny mus z delikatnym kordonem trwałych i regularnych bąbelków. Nos jest intensywny i delikatny, odsłaniając czystą i dobrze wymieszaną mieszankę smaków miodu, kakao, lekko prażonych orzechów laskowych i kandyzowanych owoców cytrusowych. W ataku pikantna eksplozja dojrzałych owoców, wino ujawnia czerwone owoce, białą czekoladę, karmel i duńskie ciasto, typowe dla Cristala. Jego jedwabista, skoncentrowana konsystencja opiera się na intensywnej, mocnej i winnej strukturze, ale zachowuje wyrafinowanie. Podniebienie rozwija się, aby osiągnąć pyszne wrażenie dobrze wymieszanej harmonii smaków. Świeży finisz z nutą goryczy sprawia, że jest niemal chrupiące.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 5 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn