Pudding ryżowy z rumem i rodzynkami
Pudding ryżowy z rumem i rodzynkami może być dobrym przepisem na poszerzenie pudełka z przepisami na desery. Za 84 centy za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 7 g białka, 18 g tłuszczu i łącznie 371 kalorii. Ten przepis jest przeznaczony dla 8 osób. 2 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pod ręką cukier, pół na pół, jajko i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli jesteś na diecie bezglutenowej i lakto ovo-wegetariańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 27%. Ten wynik nie jest aż tak niesamowity. Pudding ryżowy z rodzynkami rumowymi, pudding ryżowy z rodzynkami rumowymi i pudding ryżowy z rodzynkami rumowymi są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
W małej misce wymieszaj rodzynki i rum. Odłożyć na bok.
Połącz ryż i sól z 1 1/2 szklanki wody w rondlu ze stali nierdzewnej o średnim, grubym dnie. Doprowadzić do wrzenia, raz zamieszać i gotować pod przykryciem na najmniejszym ogniu przez 8 do 9 minut, aż większość wody zostanie wchłonięta. (Jeśli kuchenka jest bardzo gorąca, ściągnij patelnię do połowy z palnika.)
Wymieszaj 4 szklanki półtorej szklanki cukru i zagotuj. Gotować pod przykryciem przez 25 minut, aż ryż będzie bardzo miękki. Często mieszaj, szczególnie pod koniec. Powoli dodawaj ubite jajko i kontynuuj smażenie przez 1 minutę. Zdejmij z ognia, dodaj pozostałą szklankę pół na pół, wanilię i rodzynki wraz z pozostałym rumem. Dobrze wymieszać.
Przelać do miski i umieścić kawałek folii spożywczej bezpośrednio na budyniu, aby zapobiec tworzeniu się kożucha.
Podawać na ciepło lub schłodzone.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Pudding ryżowy w menu? Spróbuj połączyć z kremowym sherry, porto i moscato d'asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.