Pstrąg Cytrynowy

Pstrąg Cytrynowy
Potrzebujesz danie główne bez nabiału i pescatarian? Pstrąg cytrynowy może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera około 49g białka, 13g tłuszczu i w sumie 733 kalorii. Za $4.13 za porcję, ten przepis okładki 41% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Mieszanka filetów pstrąg tęczowy, cebula w proszku, sok z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 8 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 30 minut. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 93%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Pikantny Pstrąg Cytrynowy, Pstrąg Cytrynowy Almondine, oraz Grillowany Pstrąg Cytrynowy.

Instrukcje

1
W dużej misce wymieszaj mąkę, pieprz cytrynowy, sól, tymianek, cayenne i połowę skórki z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CytrynowyPieprz Cytrynowy
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
TymianekTymianek
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Połącz sok z cytryny i pozostałą skórkę z cytryny w płytkim naczyniu i moczyć filety rybne przez około 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety RybneFilety Rybne
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
3
Rozgrzej olej na dużej patelni na średnim ogniu. Zanurz filety z pstrąga w mieszance mąki, aby obie strony były pokryte. Strząśnij nadmiar i umieść filety w gorącym oleju. Gotuj przez 3 do 4 minut z każdej strony, aż uzyskasz złoty kolor, a rybę można płatkować widelcem. Wyrzuć resztki soku z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z PstrągaFilety Z Pstrąga
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
RybyRyby
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Wyjmij z patelni i krótko osusz na ręcznikach papierowych przed podaniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PatelniaPatelnia
5
Udekoruj każdą porcję kawałkiem cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
CytrynaCytryna

Polecane wino: Pinot Noir, Pinot Grigio, Gruener Veltliner

Pstrąg w menu? Spróbuj sparować z Pinot Noir, Pinot Grigio i Gruener Veltliner. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno jest wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Chrupiące białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Joseph Phelps Pastorale Vineyard Pinot Noir. Recenzentom podoba się to z oceną 4,8 na 5 gwiazdek i ceną około 50 dolarów za butelkę.
Joseph Phelps Pastorale Vineyard Pinot Noir
Joseph Phelps Pastorale Vineyard Pinot Noir
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia71
Magazyn