Przyprawione cukrem i karmelizowanymi Tartaletkami jabłkowymi z kremem Calvados

Przyprawione cukrem i karmelizowanymi Tartaletkami jabłkowymi z kremem Calvados
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać przyprawione Sugarplum i karmelizowane Tartlets jabłko z kremem Calvados spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 629 kalorii, 6G białka, oraz 33g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 2,16 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką śmietanę, calvados, cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Karmelizowane Zapiekane Tartaletki Z Jabłkami, Rustykalne tarty jabłkowe z bitą śmietaną Calvados, oraz Tartlety z jabłkiem i karmelizowaną cebulą-niskowęglowodanowe i bezglutenowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Pierwsze 4 składniki wymieszać w ciężkim rondlu na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż śliwki będą bardzo miękkie, o 15 protokół. Odkryć i dusić na małym ogniu, aż mieszanina jest zredukowana do 3/4 szklanki, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
śliwkiśliwki
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodać Calvados i przyprawy; zacieru śliwki na patelni do gęstego dżemu jak spread. (Można przygotować 1 tydzień wcześniej. Przykryć plastikiem i przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
CalvadosCalvados
śliwkiśliwki
PrzyprawyPrzyprawy
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
1
Roztopić masło w ciężkiej patelni średniej nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodać cukier i gotować, aż cukier stopi się i zamienia głęboki bursztyn, mieszając od czasu do czasu, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
3
Dodać jabłka i gotować, aż tylko miękkie i rumiane, przesuwając i obracając jabłka od czasu do czasu, o 12 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
4
Zdjąć z ognia. Schłodzić w patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Ciasto rozwałkować na lekko posypanej mąką powierzchni na cienki kwadrat o wymiarach 13x13 cali. Używając 4-calowego okrągłego foremki do ciastek, Wytnij 8 rund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pliki CookiePliki Cookie
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Foremka Do CiastekForemka Do Ciastek
6
Przenieść rund do pergaminu pokryte ciężkie duże blachy do pieczenia. Używając widelca, przekłuć ciasto rund na całym, pozostawiając 1/3-cala granicy wokół krawędzi.Ostudzić ciasto do jędrności, około 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
7
Rozłóż 1 lekko zaokrągloną łyżkę mieszanki cukru równomiernie na środku każdej rundy, pozostawiając 1/3-calową granicę. Każdą ćwiartkę jabłka pokroić na 5 cienkich klinów. Na każdej rundzie rozprowadzić 10 plasterków jabłka na mieszance cukrowej, tworząc rozetę. Zastrzegamy wszelkie soki w małej misce. (Można przygotować 1 dzień wcześniej. Przykryć tartlets i wszelkie soki oddzielnie i przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1
Żółtka, 2/3 szklanki cukru i Calvados ubić w średniej misce. Ustaw miskę na patelni z delikatnie wrzącą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
CalvadosCalvados
CukierCukier
WodaWoda
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
PatelniaPatelnia
2
Trzepaczka stale, aż mieszanina zgęstnieje i cukierki termometr rejestruje 165 ° F, o 5 minut. Chłodny, mieszając od czasu do czasu. Śmietanę ubijać do uzyskania miękkich szczytów. Złożyć schłodzoną mieszaninę jaj na bitą śmietanę. Przykryć i przechowywać w lodówce. (Krem Calvados można przygotować 1 dzień wcześniej. Przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
CalvadosCalvados
Rożek Cukru LodowegoRożek Cukru Lodowego
KremKrem
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr CandyTermometr Candy
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Umieść regał w górnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Każdą tartę skropić sokami i posypać 1/2 łyżeczki cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
5
Piec, aż skorupa będzie głęboki złoty kolor, o 18 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej z kremem Calvados.
Składniki, których będziesz potrzebować
CalvadosCalvados
KremKrem
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Magazyn