Przyprawione cukrem i karmelizowanymi Tartaletkami jabłkowymi z kremem Calvados
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać przyprawione Sugarplum i karmelizowane Tartlets jabłko z kremem Calvados spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 629 kalorii, 6G białka, oraz 33g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 2,16 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką śmietanę, calvados, cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Karmelizowane Zapiekane Tartaletki Z Jabłkami, Rustykalne tarty jabłkowe z bitą śmietaną Calvados, oraz Tartlety z jabłkiem i karmelizowaną cebulą-niskowęglowodanowe i bezglutenowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Pierwsze 4 składniki wymieszać w ciężkim rondlu na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż śliwki będą bardzo miękkie, o 15 protokół. Odkryć i dusić na małym ogniu, aż mieszanina jest zredukowana do 3/4 szklanki, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
śliwki
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Dodać Calvados i przyprawy; zacieru śliwki na patelni do gęstego dżemu jak spread. (Można przygotować 1 tydzień wcześniej. Przykryć plastikiem i przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Calvados
śliwki
Przyprawy
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Dżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
1
Roztopić masło w ciężkiej patelni średniej nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Dodać cukier i gotować, aż cukier stopi się i zamienia głęboki bursztyn, mieszając od czasu do czasu, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier
3
Dodać jabłka i gotować, aż tylko miękkie i rumiane, przesuwając i obracając jabłka od czasu do czasu, o 12 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,
4
Zdjąć z ognia. Schłodzić w patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
5
Ciasto rozwałkować na lekko posypanej mąką powierzchni na cienki kwadrat o wymiarach 13x13 cali. Używając 4-calowego okrągłego foremki do ciastek, Wytnij 8 rund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pliki Cookie
Rolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Foremka Do Ciastek
6
Przenieść rund do pergaminu pokryte ciężkie duże blachy do pieczenia. Używając widelca, przekłuć ciasto rund na całym, pozostawiając 1/3-cala granicy wokół krawędzi.Ostudzić ciasto do jędrności, około 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
7
Rozłóż 1 lekko zaokrągloną łyżkę mieszanki cukru równomiernie na środku każdej rundy, pozostawiając 1/3-calową granicę. Każdą ćwiartkę jabłka pokroić na 5 cienkich klinów. Na każdej rundzie rozprowadzić 10 plasterków jabłka na mieszance cukrowej, tworząc rozetę. Zastrzegamy wszelkie soki w małej misce. (Można przygotować 1 dzień wcześniej. Przykryć tartlets i wszelkie soki oddzielnie i przechowywać w lodówce.)
Trzepaczka stale, aż mieszanina zgęstnieje i cukierki termometr rejestruje 165 ° F, o 5 minut. Chłodny, mieszając od czasu do czasu. Śmietanę ubijać do uzyskania miękkich szczytów. Złożyć schłodzoną mieszaninę jaj na bitą śmietanę. Przykryć i przechowywać w lodówce. (Krem Calvados można przygotować 1 dzień wcześniej. Przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietana
Calvados
Rożek Cukru Lodowego
Krem
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr Candy
Trzepaczka
3
Umieść regał w górnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
4
Każdą tartę skropić sokami i posypać 1/2 łyżeczki cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier
5
Piec, aż skorupa będzie głęboki złoty kolor, o 18 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
6
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej z kremem Calvados.