Przegrzebki z kurczaka z szałwią i serem Fontina
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj przegrzebki z kurczaka z szałwią i serem Fontina. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 6 i kosztuje $2.05 za porcję. Jedna porcja zawiera 323 kalorie, 33g białka, oraz 15 g tłuszczu. Udaj się do sklepu i zbierz sól, liście szałwii, płatki pieprzu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. 7 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Przegrzebek z kurczaka w sosie z masłem cytrynowym szałwiowym, Mini kanapki z grillowanym serem Sage i Fontina, oraz Polenta Z Rozdrobnionym Kurczakiem, Fontiną I Sosem Maślanym Z Szałwii.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Wyposażenie specjalne: wykałaczki.
Umieść kotlety z kurczaka na czystej powierzchni roboczej, wąskim końcu skierowanym do ciebie.
Umieść po jednym liściu szałwii w poprzek na każdym z kawałków kurczaka.
Każdy z kawałków kurczaka posypać 1/2 uncji (około 2 łyżki) sera fontina.
Zwinąć kurczaka i zapieczętować jednym lub dwoma wykałaczkami. Rozgrzać oliwę z oliwek i połówki ząbek czosnku w dużym, ciężka patelnia na średnim ogniu, aż czosnek jest pachnący, o 2 protokół.
Dodaj kurczaka. Brąz kurczaka ze wszystkich stron, około 3 minut na stronę.
Wyjmij kurczaka z patelni, usuń i wyrzuć czosnek.
Dodaj wino i gotuj na wolnym ogniu przez 2 minuty, skrobając brązowe kawałki z dna patelni drewnianą łyżką. W międzyczasie połącz pomidory i płatki czerwonej papryki w blenderze i zmiksuj na gładką masę.
Dodaj mieszaninę pomidorów do zmniejszonego wina na patelni. Dusić przez 5 minut, aby smaki poślubić. Odstawić kurczaka na patelnię. Kurczak dusić w sosie pomidorowym przez 10 minut. Przewrócić kurczaka i gotować na wolnym ogniu, aż gotowane przez, 5 do 7 protokół.
Wyjmij kurczaka z patelni. Sos pomidorowy doprawić solą i pieprzem. Łyżka sos pomidorowy na talerzach lub półmisku. Pokroić kurczaka w 1-calowe rundy.
Kurczaka ułożyć na sosie i natychmiast podawać.
Porcje: 4 (główne); kalorie: 470; całkowity tłuszcz 20 gramów; tłuszcz nasycony: 6 gramów; białko: 9 gramów; całkowite węglowodany: 9 gramów; cukier: 5 gramów błonnik: 2 gramy; Cholesterol: 160 miligramów; sód: 1,333 miligramów