Przegrzebki z kremem z zielonej herbaty
Jeśli masz mniej więcej 45 minut do spędzenia w kuchni, przegrzebki z kremem z zielonej herbaty może być niesamowite bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przepis do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 49 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje 97 centów za porcję. Mieszanka crème fraîche, oliwa z oliwek, sok z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 30%, co nie jest zbyt wspaniałe. Podobne przepisy to Domowa Herbata Zielona Starbucks Frappuccino, Przegrzebki w zielonym sosie Curry, oraz Karmelizowane przegrzebki ze świeżym winegretem z zielonego groszku.
Instrukcje
W średniej misce umieścić crme frache; ubijać mikserem z dużą prędkością, aż uformują się sztywne szczyty.
Dodaj 1/2 łyżeczki matcha, sok z cytryny, 1/8 łyżeczki soli i paprykę, mieszając trzepaczką.
Połączyć pozostałe 3/4 łyżeczki matcha i zmielony imbir w drobnym sitku siatkowym nad miską; wcisnąć mieszaninę imbiru przez sito.
Posypać mieszaninę imbiru równomiernie przegrzebki.
Podgrzej dużą patelnię ciężką na dużym ogniu.
Dodaj 1 1/2 łyżeczki oleju do patelni; zawirować do herbu. Ułóż połowę przegrzebków w jednej warstwie na patelni; gotować 2 minuty z każdej strony lub aż zbrązowieje i pożądany stopień doneness.
Usuń przegrzebki z patelni. Powtórz procedurę z pozostałym 1 1/2 łyżeczki oleju i przegrzebki. Ułóż 3 przegrzebki i około 1 łyżka mieszanki crme frache na każdym z 6 talerzy.
Posypać równomiernie fleur de sel i trybula, w razie potrzeby.