Przegrzebki Z Kminkiem Na Ryżu Fiesta
Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 132 kalorie, 2G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 1,17 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Jeśli masz pieprz, papryka chili poblano, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Fiesta Rice, Fiesta Rice, oraz Fiesta Lime Rice dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wypłukać przegrzebki i osuszyć ręcznikami papierowymi, aby usunąć nadmiar wilgoci.
Doprowadzić wodę do wrzenia w rondlu 1 1/2-quart na dużym ogniu; wymieszać kurkumę i ryż. Powrót do wrzenia; przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 20 minut.
Połącz 1/4 łyżeczki soli, kminek, czerwony pieprz i czarny pieprz.
Posypać mieszanką kminku na przegrzebki; wrzucić delikatnie.
Rozgrzać 1/2 łyżki oliwy z oliwek w dużej patelni nonstick, przechylając patelnię do pokrycia dna.
Dodaj połowę przegrzebków; gotować 2 protokół z każdej strony lub aż rumiane.
Wyjmij przegrzebki z patelni; utrzymuj ciepło. Zeskrobać resztki z patelni drewnianą łyżką. Powtórz procedurę z pozostałym olejem i przegrzebkami.
Dodaj 1/4 łyżeczki soli, pieprz poblano, kolendra i pomidor do gotowanego ryżu.
Podawać z limonką, w razie potrzeby.