Przegrzebki w stylu weneckim
Przegrzebki w stylu weneckim mogą być tylko bezmleczne i pescatariańskie przepis, którego szukałeś. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.83 za porcję. Jedna porcja zawiera 311 kalorii, 13g białka, oraz 22g tłuszczu. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 35 minut. 36 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz oliwę z oliwek, wklęsłe muszle przegrzebków, ząbek czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 47%. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Weneckie krewetki i przegrzebki, Makaron w stylu weneckim, oraz Cioppino w stylu weneckim.
Instrukcje
Wypłukać przegrzebki w zimnej wodzie, a następnie osuszyć papierem kuchennym. Nożyczkami odetnij Korale (pomarańczową część) tak ściśle, jak to możliwe do pulchnego białego przegrzebka i rezerwy. Scrub muszle przegrzebki dokładnie i wysuszyć je.
Usunąć skórki z chleba i wyrzucić. Przełamać chleb na małe kawałki, a następnie pulsować w robocie kuchennym, aby zrobić drobną bułkę tartą. Przełóż na dużą patelnię nieprzywierającą i upiecz bułkę tartą na umiarkowanym ogniu, mieszając co jakiś czas. Gdy są równomiernie rumiane, odstawić.
Posmaruj okruchy z patelni papierem kuchennym, a następnie dodaj oliwę z oliwek. Gdy gorące, dodać przegrzebki, ale nie Korale. Smażyć na umiarkowanym ogniu przez 3 minuty z każdej strony, następnie dodać Korale, posiekaną natkę pietruszki i czosnek i smażyć jeszcze minutę. Jeśli łuskały własne przegrzebki i zapisane niektóre z ich słodki sok, przecedzić go przez muślin, aby usunąć piasek, a następnie dodać go do patelni teraz i niech bańki na dużym ogniu. Doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać sok z cytryny i dobrze wymieszać.
Łyżka trzy przegrzebki i ich Korale z niektórych soków na patelni na każdym z oczyszczonych muszli, a następnie rozsypać suchą bułkę tartą tosty.
Podawać z cytrynowymi klinami.
Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir
Przegrzebki świetnie komponują się z Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Antica Chardonnay (Mountain Select) z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 29 dolarów za butelkę.
Antica Chardonnay (Mountain Select)
Chardonnay 2017 jest żywy i bogaty w kuszące aromaty, które prowadzą do mocnego rdzenia smaków gruszki, jabłka i moreli w cieniu lekko przyprawionego dębu. Na podniebieniu wino oferuje warstwę po warstwie utrzymujących się smaków. Wino podkreśla czystość odmianową elegancją i świeżością na podniebieniu.Chardonnay zebrano od 4 do 31-letnich win z wybranych części dziewięciu bloków winnic, które są sadzone na wysokości 1,413-1,494 stóp. Tegoroczna selekcja składała się z 10 klonów Chardonnay—dziewięciu burgundzkich i uznanej selekcji Heritage Weimer—które razem tworzą złożoność aromatów i smaków, których szukamy dla naszej górskiej selekcji Chardonnay.