Przegrzebki morskie w glazurze karmelowej

Przegrzebki morskie w glazurze karmelowej
Przepisów na dania główne nigdy nie jest za dużo, więc wypróbuj przegrzebki morskie w glazurze karmelowej. Z tego przepisu składają się 4 porcje zawierające 545 kalorii, 15 g białka i 35 g tłuszczu każda. Za 2,32 USD za porcję ten przepis pokrywa 17% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka migdałów, masła, syropu kukurydzianego i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i pescatariańską. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 37%, to danie nie jest tak wybitne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Przegrzebki morskie glazurowane sojowo-balsamiczną, Przegrzebki morskie glazurowane sojowo-imbirową z warzywami do smażenia na patelni i Książka Cooka: Zwęglone przegrzebki morskie z wędzoną solą morską.

Instrukcje

1
W małym rondlu na małym ogniu wymieszaj 3 łyżki cukru, wodę i syrop kukurydziany.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (3 Uncje) Połówek Orzechów Pekan1 Opakowanie (3 Uncje) Połówek Orzechów Pekan
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Mieszamy i gotujemy do zgęstnienia. Rezerwa.
3
Dodaj olej i masło do rondla na średnim ogniu. Posolić i popieprzyć przegrzebki morskie i dodać na patelnię. Posyp przegrzebki morskie 1/2 szklanki cukru. Pozwól przegrzebkom zrumienić się i skarmelizować z obu stron. Doprawić solą i pieprzem. Nałóż odrobinę glazury na wierzch każdego przegrzebka i podawaj na gorąco.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
1
Na patelnię wlać oliwę i rozpuścić 1 łyżkę masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
2
Na patelnię włóż cebulę i cukier. Wymieszaj i poczekaj, aż karmelizuje się na złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
3
Dodaj fasolkę szparagową, resztę masła i pokrojone migdały.
Składniki, których będziesz potrzebować
Migdały W PlasterkachMigdały W Plasterkach
Fasola SzparagowaFasola Szparagowa
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
4
Wymieszaj składniki razem. Doprawić solą i pieprzem, do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego

Polecane wino: Pinot Noir, Chardonnay, Chenin Blanc

Pinot Noir, Chardonnay i Chenin Blanc to świetny wybór na przegrzebki. Chardonnay i chenin blanc świetnie komponują się z grillowanymi lub smażonymi przegrzebkami. Jeśli do przegrzebków dodajesz bekon lub inne wędliny, spróbuj lekko schłodzonego pinot noir. Ranczo MacMurray Russian River Pinot Noir z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 24 dolarów za butelkę.
Ranczo MacMurray Rosyjska rzeka Pinot Noir
Ranczo MacMurray Rosyjska rzeka Pinot Noir
Nasze Pinot Noir MacMurray Ranch 2012 Russian River Valley otwiera się aromatami lawendy i jeżyny, które ustępują smakom ciemnej wiśni i granatu. To soczyste wino ma jedwabisty posmak, otoczony subtelnymi nutami dębu dojrzewającego w beczce.
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia7
Magazyn