Przegrzebki morskie na porach z sosem Mango Curry Chutney

Przegrzebki morskie na porach z sosem Mango Curry Chutney
Przepis morze przegrzebki na porach z Mango Curry sos Chutney może zaspokoić swoje indyjskie pragnienie w przybliżeniu 1 godzina i 10 minut. Ten przepis służy 8 i kosztuje 72 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 226 kalorii. Jeśli masz pory, sok z mango/brzoskwini, kakao i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Przegrzebki Z Sosem Curry, Ryż Z Porami, Pieczone przegrzebki morskie z chrupiącą polewą bezglutenową, oraz Przegrzebki z porami w sosie szampańskim.

Instrukcje

1
Na dużej patelni rozgrzać 1 łyżkę oleju z pestek winogron na średnim ogniu i dodać 1 łyżkę masła (pozostałe 2 łyżki oleju i pozostałe 3 łyżki masła). Zmniejsz ogień do niskiego poziomu i powoli gotuj pory do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
(i Tylko Porcje)(i Tylko Porcje)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Przełożyć na talerz, przykryć i ogrzać. (Trzymaj tę samą patelnię pod ręką, aby zapiekać przegrzebki.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Podczas gdy pory są gotowania, w oddzielnym średnim rondlu ciepła 1 łyżka oleju na średnim ogniu (zastrzegając ostatnią łyżkę oleju) i podsmażyć cebulę i czosnek, aż cebula stanie się przezroczyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
(i Tylko Porcje)(i Tylko Porcje)
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
4
Dodaj sok brzoskwiniowy z mango i pastę curry i niech zmniejszyć o dwie trzecie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta CurryPasta Curry
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
Dojrzałe Białe Brzoskwinie, Obrane, Wypestkowane I PosiekaneDojrzałe Białe Brzoskwinie, Obrane, Wypestkowane I Posiekane
5
Ubij w chipsy czekoladowe i gotuj przez około 10 minut, aby zintegrować smaki.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki (12 Uncji) Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Kawałków Czekolady (zalecane: Ghiradelli)2 Szklanki (12 Uncji) Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Kawałków Czekolady (zalecane: Ghiradelli)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
6
Podczas gotowania sosu, odkurzyć przegrzebki po obu stronach z chili w proszku i kakao w proszku, i doprawić odrobiną soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
7
Wróć do rondla i zmniejsz ogień do niskiego poziomu. Weź 1/4 szklanki gorącego sosu i umieścić go w osobnej misce. Stopniowo dodawać kwaśną śmietanę do gorącego sosu, łyżkę na raz, aby hartować kwaśną śmietanę i zachować ją od " łamania."
Składniki, których będziesz potrzebować
Chipsy Toffi I Półsłodkie Chipsy CzekoladoweChipsy Toffi I Półsłodkie Chipsy Czekoladowe
Posiekana świeża Trybula Lub 1 łyżka Suszonej TrybuliPosiekana świeża Trybula Lub 1 łyżka Suszonej Trybuli
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
8
Stopniowo dodać miskę hartowanej śmietany do sosu trochę na raz i pozostawić do zagęszczenia na małym ogniu, o 5 Więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chipsy Toffi I Półsłodkie Chipsy CzekoladoweChipsy Toffi I Półsłodkie Chipsy Czekoladowe
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
9
Podczas gdy sos zgęstnieje, wróć do patelni, w której podsmażasz pory, a jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś, wyjmij je na talerz użytkowy, aby się ogrzać. Wytrzyj tę samą patelnię, podgrzej pozostałą 1 łyżkę oleju na średnim ogniu do punktu palenia i rozpuść w niej 1 łyżkę masła (zachowując ostatnie 2 łyżki masła). Sear każdej strony przegrzebka pozostawiając niezakłócony przez pierwsze 2 minuty lub tak, aby rozpocząć proces karmelizacji. Pozwoli to nie tylko przyprawy zintegrować się z powierzchnią przegrzebków, ale zapobiegnie łzawieniu. Dalej gotować przegrzebki, aż zobaczysz (z boku), że zaczynają się włączyć nieprzezroczyste wewnątrz. Kiedy zauważysz, że nieprzezroczystość rozciąga się o 1/4 drogi w dół od każdej płaskiej stronie przegrzebka, usunąć przegrzebki na talerz i przykryć je pokrywką garnka, aby umożliwić carryover gotowania przejąć, aby uniknąć przegrzebki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
(i Tylko Porcje)(i Tylko Porcje)
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
10
Łyżka porów do środka talerza. Top z przegrzebków i sos curry łyżka wokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos CurrySos Curry
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
(i Tylko Porcje)(i Tylko Porcje)

Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir

Przegrzebki świetnie komponują się z Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Nozzole Le Bruniche jest eleganckim i wyrazistym wyrazem odmiany Chardonnay, z czystym, pachnącym bukietem białych i tropikalnych owoców zrównoważonym lekkimi niuansami tostów. Na podniebieniu wykazuje doskonałą równowagę dojrzałości owoców podkreśloną przez świeżą kwasowość i strukturę średniego ciała, z ogólnym wrażeniem delikatnej złożoności. Są one powtarzane w czystym, trwałym wykończeniu, które kończy się subtelną nutą.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Magazyn