Przegrzebki bazyliowe ze szpinakiem fettuccine
Ten bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 1,32 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 289 kalorii, 9g białka, oraz 10 g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 17 minut. Jeśli masz sól, zielona cebula, musztarda dijon, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Przegrzebki morskie i Fettuccine, Przegrzebki morskie z pomidorową Fettuccine, oraz Fettuccine with seared scallops & prosciutto dla podobnych receptur.
Instrukcje
Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól i tłuszcz.
Wypłukać przegrzebki i osuszyć papierowym ręcznikiem.
Posypać przegrzebki pieprzem.
Umieść dużą patelnię nieprzywierającą pokrytą sprayem do gotowania na średnim ogniu do gorąca.
Dodaj połowę przegrzebków; gotować 3 minuty z każdej strony lub aż do zrobienia.
Wyjmij przegrzebki z patelni; utrzymuj ciepło. Powtórz procedurę z pozostałymi przegrzebkami.
Połączyć oliwę z oliwek i 3 kolejne składniki; odstawić.
Umieść tę samą patelnię na dużym ogniu, aż będzie gorąca.
Dodaj wino i zieloną cebulę i gotuj 1 minutę.
Dodać mieszaninę oliwy z oliwek; gotować 15 sekund.
Dodaj przegrzebki i wszelkie nagromadzone soki; gotuj 15 sekund, stale mieszając. Łyżka przegrzebki i soki na makaron.
Posypać natką pietruszki.