Prowansalska zupa rybna to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. To danie główne ma 600 kalorii, 56g białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Na $7.8 za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka soku z małży, nasiona kolendry, skórka pomarańczowa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby użyć nici szafranowych, możesz podążać za tym daniem głównym z Lody Szafranowe jako deser. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Prowansalska Zupa Rybna, Prowansalska zupa rybna z szafranem Rouille, oraz Ryby Prowansalskie dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W dużym garnku rozgrzej olej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
2
Dodaj cebulę, seler i marchew i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, aż zmiękną, 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marchew
Seler
Cebula
3
Dodać czosnek, skórka pomarańczowa, gałązki tymianku, koper włoski i nasiona kolendry i szafran i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż pachnące, 5 protokół. Wymieszać w pasty pomidorowej i gotować na dużym ogniu, aż błyszczący, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Nasiona Kolendry
świeży Tymianek
Pasta Pomidorowa
Skórka Pomarańczowa
Szafran
Koper Włoski
Czosnek
4
Dodać pomidory, sok z małży, Wino i Porto i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Małży
Pomidor
Port
Wino
5
Dodaj grouper i krewetki, przykryć częściowo i gotować na wolnym ogniu przez 45 protokół. Wyrzucić skórkę i gałązki tymianku.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Tymianek
Grouper
Krewetki
6
Pracując partiami, przełożyć zupę do robota kuchennego i pulsować, aż grubo posiekane. Wypłucz garnek. Ustaw młyn żywności wyposażony w grubą ostrze nad garnkiem i przeprowadź zupę przez młyn żywności. Przynieś zupę na wolnym ogniu. Mieszamy Pernod i doprawiamy solą i pieprzem. Zupę pokroić w miseczki i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Pernod
Zupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Caposaldo Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.