Prime Rib Shrike z sosem Whiskey

Prime Rib Shrike z sosem Whiskey
Prime Rib Shrike z sosem Whiskey może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 12111 kalorii, 482g białka, oraz 988g tłuszczu. Ten przepis służy 1. Na 88,74 zł / porcja, ten przepis okładki 74% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny do valentin day. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka wody, bulion wołowy, mielony pieprz i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć brązowy cukier można śledzić to danie główne z Brązowo-cukrowe babeczki z brązowo-maślaną glazurą jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 57%, co jest solidne. Spróbuj Czekoladowe ciasto Whiskey Bundt z sosem Whiskey Caramel, Apple Whiskey Crisp z sosem Whiskey Caramel, oraz Pieczone żeberka z sosem Madera i sosem chrzanowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wymieszaj sos sojowy, płynny aromat dymu, sól koszerna, 1 szklanka białego cukru, czarny pieprz i czosnek w proszku na dużej patelni nonstick. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i stale mieszać, aż mieszanina stanie się gęsta i pasty, 5 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony O Obniżonej Zawartości Tłuszczu (Velveeta), Pokrojony W PlasterkiSer Topiony O Obniżonej Zawartości Tłuszczu (Velveeta), Pokrojony W Plasterki
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków
Ciekły DymCiekły Dym
Rude Ziemniaki, Około 6 Uncji KażdyRude Ziemniaki, Około 6 Uncji Każdy
Barwnik Spożywczy Red Velvet (taki Jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według UznaniaBarwnik Spożywczy Red Velvet (taki Jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
2
Wyjąć z ognia i pozostawić mieszaninę do ostygnięcia.
3
Pieczeń wołową całkowicie pokryć pastą i przykryć folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczeń WołowaPieczeń Wołowa
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
4
Miejsce zawinięte pieczeń na blasze i przechowywać w lodówce 1 do 2 dni, aby tchnąć smak do mięsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
5
Wyjąć pieczeń z lodówki, rozpakować i odstawić, aż mięso osiągnie temperaturę pokojową, około 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
6
Rozgrzej piekarnik do 500 stopni F (260 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
7
Gotuj pieczeń w rozgrzanym piekarniku tylko przez 10 minut; zmniejsz ciepło piekarnika do 250 stopni F (120 stopni C), pozostawiając drzwi piekarnika lekko otwarte, gdy temperatura spadnie, aż temperatura piekarnika osiągnie około 300 stopni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
8
Piecz mięso, aż temperatura osiągnie pożądany stopień doneness, 2 do 3 godzin. Natychmiastowy odczyt mięsa termometr wstawiony do środka pieczenia czyta 130 stopni F (54 stopni C) dla rzadkich, 140 stopni F (60 stopni C) dla średnio rzadkich, 150 stopni F (65 stopni C) dla średnich, lub 160 stopni F (70 stopni C) dla dobrze zrobione. Temperatura będzie rosła wraz z odpoczynkiem mięsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
9
Niech reszta pieczeń na 15 minut do redystrybucji soków; zeskrobać mieszaninę rub.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
10
Podczas gdy mięso odpoczywa, podgrzać 2 łyżki masła z oliwą z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu. Gotować i wymieszać zieloną cebulę w gorącym oleju i masła, aż rumiane, 10 do 15 protokół. Wymieszać bulion wołowy, Bourbon whiskey, triple sec, 1/2 szklanki białego cukru i brązowy cukier do zielonej cebuli, mieszając, aby połączyć i rozpuścić cukry. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować, aż smaki się mieszają, o 5 protokół. Roztopić pozostałe 6 łyżek masła w sosie i gotować na wolnym ogniu, aż masło będzie płynnie włączone do sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
Dodatkowa Gałka Muszkatołowa, OpcjonalnieDodatkowa Gałka Muszkatołowa, Opcjonalnie
Barwnik Spożywczy Red Velvet (taki Jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według UznaniaBarwnik Spożywczy Red Velvet (taki Jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
Kawałki Warzyw Wielkości KęsaKawałki Warzyw Wielkości Kęsa
(zalecane: 100% Agawy)(zalecane: 100% Agawy)
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)
WhiskeyWhiskey
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
11
Skrobię kukurydzianą wstrząsnąć wodą w małym słoiku z pokrywką i ubić mieszankę skrobi kukurydzianej do sosu. Dusić aż zgęstnieje, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Laski CukierkówDodatkowe Laski Cukierków
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
12
SOS podawać z mięsem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje1
Ocena Zdrowia64
Magazyn