Powolne pieczone łopatki wieprzowiny
Powolne pieczone łopatki wieprzowiny mogą być tylko bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 przepis, którego szukałeś. Jedna porcja zawiera 479 kalorii, 50g białka, oraz 20 g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.71 za porcję. 28 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Ten przepis z BBC Good Food wymaga łopatki wieprzowej, ząbków czosnku, ziemniaków i oleju roślinnego. Sprawdza się jako raczej niedrogie danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest znakomity. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Wolno pieczone łopatka wieprzowa, Powolne Pieczenie Łopatki Wieprzowej, oraz Wolno pieczone baranie z anchois i rozmarynem.
Instrukcje
Dzień wcześniej użyj bardzo ostrego noża, aby przeciąć skórę wieprzowiny w odstępach 1 cm. (Poproś swojego rzeźnika, aby to zrobił, jeśli wolisz.)
Połączyć czosnek, papryka, olej, sok z cytryny i 1 łyżeczka soli w misce do mieszania. Marynatę natrzeć na całą wieprzowinę, przykryć i pozostawić w lodówce na 12-24 godziny.
Następnego dnia piekarnik nagrzać do 220C / 200C wentylator / Gaz
Włóż ziemniaki do puszki do pieczenia, aby zrobić Trójnik do mięsa, przycinając je na płasko, jeśli trzeba. Posadź wieprzowinę na wierzchu, a następnie wlej dowolną marynatę plus szklankę wody na wieprzowinę. Gotować przez 30 minut, aby rozpocząć chrupiące trzeszczenie. Teraz wyłączyć piekarnik do 150C / 130C wentylator / Gaz 2, przykryć puszkę folią i gotować przez 3 godziny.
Wyjąć z piekarnika i odstawić na 30 minut.
Podawać z sosem jabłkowym, patrz poniżej.