Potrójne Ciasto Piernikowe Imbirowe

Potrójne Ciasto Piernikowe Imbirowe
Potrójne ciasto piernikowe imbirowe to lacto ovo vegetarian przepis z 9 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 374 kalorie. Na 79 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 300 osób cieszyło się, że spróbowało tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz miód, wodę, melasę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Świetnie sprawdza się jako deser. Jest on dostarczany przez proste przepisy. To będzie hit w Twoim Boże Narodzenie wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest improvable. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Potrójne Ciasto Piernikowe, Ciasto Potrójnie Imbirowe, oraz Potrójne Ciasto Imbirowe.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik, przygotuj naczynie do pieczenia: Rozgrzej piekarnik do 163°. masło i lekko mąkę 8x8 lub 9x9 naczynie do pieczenia. Włóż do środka kawałek pergaminu lub papieru do pieczenia i pozwól niektórym powiesić się po bokach (ułatwi to późniejsze wyciągnięcie ciasta z patelni). Lekko posmarować papierem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
2
Roztopić masło z melasą, miodem, wodą, brązowym cukrem: w średnim rondlu na średnim ogniu umieścić masło, melasę, miód, wodę i brązowy cukier. Wymieszać, aby roztopić masło. NIE WOLNO gotować na wolnym ogniu ani gotować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gałka Muszkatołowa, OpcjonalnieDodatkowa Gałka Muszkatołowa, Opcjonalnie
3/4 łyżeczki Melasy3/4 łyżeczki Melasy
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
3
Po rozpuszczeniu masła zdejmij garnek z ognia i pozostaw do ostygnięcia do temperatury pokojowej. Pamiętaj, aby mieszać mieszaninę co jakiś czas, ponieważ cukier i tłuszcz tworzą skórę na powierzchni.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
4
Dodaj jajka, starty i kandyzowany imbir: gdy mieszanina masła osiągnie temperaturę pokojową, wymieszaj jajka, starty imbir i kandyzowany imbir do mieszaniny melasy. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir KandyzowanyImbir Kandyzowany
3/4 łyżeczki Melasy3/4 łyżeczki Melasy
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
5
Mąkę, sodę oczyszczoną i przyprawy ubić: 
Składniki, których będziesz potrzebować
O Cukrze CukierniczymO Cukrze Cukierniczym
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
6
Ubić razem mąkę, sodę oczyszczoną, sól, cynamon, imbir, goździki i gałkę muszkatołową.
Składniki, których będziesz potrzebować
O Cukrze CukierniczymO Cukrze Cukierniczym
Jak Pistacje Lub Orzechy WłoskieJak Pistacje Lub Orzechy Włoskie
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do SkropieniaOliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do Skropienia
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
7
Dodać mąkę do mieszaniny melasy w trzech lub czterech dodatkach i ubijać, aż po prostu przychodzi razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 łyżeczki Melasy3/4 łyżeczki Melasy
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1
Wlać do przygotowanej patelni i piec przez 35 minut. Luźno umieścić kawałek folii na górze i piec przez kolejne 15 do 25 minut lub aż tester wyjdzie czysty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
2
Ostudzić: ostudzić na stojaku z drutu przez dziesięć minut, a następnie wyjąć ciasto z patelni i nadal ostudzić na stojaku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na PółPomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
3
Możesz podawać to świeże z piekarnika, ale smak jest znacznie lepszy, jeśli dasz mu dzień, aby usiąść i pozwolić przyprawom zintensyfikować ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®

Składniki

1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki(1 kij) niesolone masło(1 kij) niesolone masło1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimelasa, niesulonamelasa, niesulona1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimiód (najlepiej ciemna odmiana np. gryka, awokado lub kwiat polny)miód (najlepiej ciemna odmiana np. gryka, awokado lub kwiat polny)1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiciemnobrązowy cukier (może zastąpić jasnobrązowy)ciemnobrązowy cukier (może zastąpić jasnobrązowy)2largesjaja, temperatura pokojowajaja, temperatura pokojowa1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)świeży imbir, obrany i drobno startyświeży imbir, obrany i drobno starty1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)imbir kandyzowany, mielonyimbir kandyzowany, mielony4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka uniwersalnamąka uniwersalna21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.O cukrze cukierniczymO cukrze cukierniczym21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.imbir mielonyimbir mielony21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.jak pistacje lub orzechy włoskiejak pistacje lub orzechy włoskie11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.goździki mielonegoździki mielone01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.1 średnia żółta cebula, z grubsza pokrojona na równe kawałki1 średnia żółta cebula, z grubsza pokrojona na równe kawałki

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port są doskonałym wyborem dla ciasta piernikowego. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 25 m.
Porcje9
Ocena Zdrowia2
Magazyn