Ciasteczka czekoladowo-miętowe

Ciasteczka czekoladowo-miętowe
Czekoladowe ciasteczka miętowo-pieprzowe mogą być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji deserów. Ten przepis jest przeznaczony dla 36 osób i kosztuje 16 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 130 kalorii , 2 g białka i 7 g tłuszczu . Można się nim delektować o każdej porze, ale szczególnie smakuje na Boże Narodzenie . Ten przepis z Foodnetwork wymaga proszku do pieczenia, soli, czekolady i ekstraktu z mięty pieprzowej. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godzin i 58 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał niezbyt dobrą ocenę łyżką wynoszącą 11% . Miętowe ciasteczka wiatraczek , czekoladowo-waniliowe ciasteczka wiatraczek i półsłodkie czekoladowe ciasteczka wiatraczek są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Ciasto podzielić na pół, do jednej połowy dodać czekoladę i wanilię i wymieszać rękoma.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Mieszane Odmiany świeżych GrzybówMieszane Odmiany świeżych Grzybów
3
Do drugiej połowy ciasta dodać żółtko, ekstrakt z mięty pieprzowej i pokruszone cukierki i wymieszać rękoma. Obydwa przykryj folią i schładzaj przez około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z Mięty PieprzowejEkstrakt Z Mięty Pieprzowej
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
Rożek Cukru LodowegoRożek Cukru Lodowego
Mieszane Odmiany świeżych GrzybówMieszane Odmiany świeżych Grzybów
4
Ciasto rozwałkować osobno na grubość około 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
5
Na wierzchu czekolady ułóż ciasto miętowe i dociśnij brzegi. Używając woskowanego papieru lub elastycznej deski do krojenia pod spodem, zwiń ciasto w wałek. Zawinąć w papier woskowany i wstawić do lodówki na 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięta PieprzowaMięta Pieprzowa
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Mieszane Odmiany świeżych GrzybówMieszane Odmiany świeżych Grzybów
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Cukierki PowietrzneCukierki Powietrzne
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe
6
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
7
Wyjąć ciasto z lodówki i pokroić w plasterki o grubości 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mieszane Odmiany świeżych GrzybówMieszane Odmiany świeżych Grzybów
8
Umieść ciasteczka w odległości 1 cala na natłuszczonej blasze do pieczenia, pergaminie lub silikonowej macie do pieczenia i piecz przez 12 do 13 minut, obracając patelnię w połowie czasu gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
9
Wyjąć z piekarnika i pozostawić na blasze do pieczenia na 2 minuty, następnie przenieść na metalową kratkę, aby całkowicie ostygły. Przechowywać w szczelnym pojemniku do 1 tygodnia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na PółPomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
10
Przesiać mąkę, proszek do pieczenia i sól. Odłożyć na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Pełnego Mleka Lub Więcej W Razie Potrzeby1/2 Szklanki Pełnego Mleka Lub Więcej W Razie Potrzeby
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
11
Umieść masło i cukier w dużej misce elektrycznego miksera i ubijaj, aż masa stanie się jasna.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mielony Cynamon, świeżo Starta Gałka Muszkatołowa I Mielone Goździki, ZmieszaneMielony Cynamon, świeżo Starta Gałka Muszkatołowa I Mielone Goździki, Zmieszane
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
12
Dodać jajko i mleko i ubijać do połączenia. Ustaw mikser na niskich obrotach, stopniowo dodawaj mąkę i ubijaj, aż mieszanina zacznie odchodzić od ścianek miski. Ciasto podzielić na pół, zawinąć w woskowany papier i wstawić do lodówki na 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mieszane Odmiany świeżych GrzybówMieszane Odmiany świeżych Grzybów
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Dodatkowe Pokruszone Laski CukierkówDodatkowe Pokruszone Laski Cukierków
Cukierki PowietrzneCukierki Powietrzne
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
13
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
14
Posyp powierzchnię, na której będziesz wałkować ciasto cukrem pudrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W PlasterkiDo 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W Plasterki
Mieszane Odmiany świeżych GrzybówMieszane Odmiany świeżych Grzybów
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
15
Wyjmuj po 1 owiniętym opakowaniu ciasta z lodówki, posyp wałek cukrem pudrem i rozwałkuj ciasto na grubość 1/4 cala. Poruszaj ciastem i często sprawdzaj spód, czy się nie przykleja. Jeśli ciasto się rozgrzało podczas wałkowania, połóż na nim zimną blachę z ciasteczkami na 10 minut, aby ostygła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W PlasterkiDo 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W Plasterki
1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe
Mieszane Odmiany świeżych GrzybówMieszane Odmiany świeżych Grzybów
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
2 (8 Uncji) Opakowania Półsłodkiej Czekolady Do Pieczenia BAKER'S, Roztopionej2 (8 Uncji) Opakowania Półsłodkiej Czekolady Do Pieczenia BAKER'S, Roztopionej
16
Pokroić w pożądany kształt, ułożyć w odstępie co najmniej 1 cala na natłuszczonej blasze do pieczenia, pergaminie lub silikonowej macie do pieczenia i piec przez 7 do 9 minut lub do momentu, aż ciasteczka zaczną się rumienić na brzegach, obracając blachę w połowie pieczenia czas.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
17
Po wyjęciu z piekarnika odstaw na 2 minuty na blachę do pieczenia, a następnie przenieś do całkowitego wystudzenia na kratce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na PółPomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
18
Podawać bez zmian lub z lodem, według uznania. Przechowywać w szczelnym pojemniku do 1 tygodnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żelatyna Marki Jell-o O Smaku TruskawkowymŻelatyna Marki Jell-o O Smaku Truskawkowym

Polecane wino: Cream Sherry, Wino Porto, Moscato Dasti

Deser świetnie komponuje się z kremową sherry, winem porto i Moscato d'Asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Możesz spróbować NV Johnson Estate Cream Sherry. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
Kremowe sherry NV Johnson Estate
Kremowe sherry NV Johnson Estate
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste, trwałe wykończenie. Teraz jest dobrze, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć”. Ulubiony napój przedposiłkowy. Rozważ ją z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po obiedzie z deserem, szczególnie czekoladami i deserami na bazie owoców. Wspaniała także na zimne popołudnia, podawana z biscotti do maczania w „włoskim stylu”. "
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 58 m.
Porcje36
Ocena Zdrowia0
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn