Pork cordon bleu
Pork cordon bleu to danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja zawiera 417 kalorii, 22g białka, oraz 16G tłuszczu. Na 86 centów za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 30 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz jajko, mąkę, bułkę tartą i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Pork Cordon Bleu, Kotlety Wieprzowe Cordon Bleu, oraz Polędwiczki wieprzowe Cordon Bleu z sosem Pieczarkowo-musztardowym.
Instrukcje
Piekarnik do 180C / wentylator 160C / Gaz
Weź eskalopki i połóż je na desce, połóż plasterek szynki i sera na każdej z nich i złóż, aby zrobić paczkę, dobrze dociśnij krawędzie. Weź trzy różne talerze, połóż mąkę na jednym, bułkę tartą na drugim i jajko na następnym. Każdą paczkę obłożyć okruchami, następnie mąką, następnie jajkiem, a następnie ponownie obłożyć okruchami.
Rozgrzej trochę oleju w dużej, ciężkiej patelni żaroodpornej, a następnie dodaj pokruszone paczki. Gotować z jednej strony, aż złoty, o 4 min, następnie włączyć je i umieścić patelnię w piekarniku, gotować przez 10 min, aż gotowane przez.
Podawać z cytrynowymi klinami i gotowanymi na parze zielonymi warzywami.