Polędwica Adobo

Polędwica Adobo
Potrzebujesz bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne danie główne? Polędwica Adobo może być super przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 517 kalorii, 47g białka, oraz 34g tłuszczu. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 4,28 USD za porcję. 53 osoby uznały ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i podnieś steki z polędwicy wołowej, SOS adobo z papryki chipotle, sól i pieprz, i kilka innych rzeczy, aby to zrobić dzisiaj. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 2 godziny i 30 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 96%. Ten wynik jest ogromny. Duszony stek z polędwicy wołowej z sosem Adobo, Klasyczny kurczak Adobo z " książki kucharskiej Adobo Road, oraz Klasyczny kurczak Adobo z " książki kucharskiej Adobo Road są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
W małej misce wymieszaj sok z limonki, czosnek, oregano i kminek. Dodaj papryczki chipotle i dopraw do smaku sosem adobo.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej PieprzowyOlej Pieprzowy
SOS AdoboSOS Adobo
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
CzosnekCzosnek
KminekKminek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Mięso przekłuć z obu stron ostrym nożem, posypać solą i pieprzem i włożyć do szklanego naczynia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
3
Polej mięso sosem limonkowo-chipotle i odwróć do pokrycia. Przykryj i marynuj w lodówce przez 1 do 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej PieprzowyOlej Pieprzowy
SOSSOS
WapnoWapno
MięsoMięso
4
Rozgrzej grill na dużym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
5
Lekko posmaruj ruszt grillowy olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
6
Umieść steki na grillu i wyrzuć marynatę. Grilluj steki przez 6 minut z każdej strony lub do pożądanego wysmażenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne

Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon

Pinot Noir, Merlot i Cabernet Sauvignon to świetny wybór na stek z polędwicy wołowej. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, chudsze steki dobrze komponują się z jasnymi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki radzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Poppy Monterey Pinot Noir. Recenzentom podoba się to z oceną 4,8 na 5 gwiazdek i ceną około 15 dolarów za butelkę.
Poppy Monterey Pinot Noir
Poppy Monterey Pinot Noir
Łagodna wiosna i chłodniejsze lato w hrabstwie Monterey dają szansę winogronom Pinot Noir na osiągnięcie optymalnej dojrzałości z doskonałą równowagą kwasowości i smaku oraz głębokim kolorem charakterystycznym dla Arroyo Seco Pinot Noir. Czerwone owoce rozjaśniają podniebienie, zbierając maliny i przyprawy są równoważone przez francuskie aromaty tostowego dębu. Miękkie i jedwabiste przez środek, to wino crescendo na finiszu pozostawia żywe, soczyste wspomnienie w ustach, z odpowiednią kwasowością i przyjemnym uczuciem w ustach.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia29
Magazyn