Polski gulasz myśliwski
Polski gulasz myśliwski to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 10 porcjami. To danie główne ma 599 kalorii, 33g białka, oraz 37 g tłuszczu na porcję. Na 3,57 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Zima. 1300 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Mieszanka borowików, oleju roślinnego, kiszonej kapusty i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 40 minut. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest improvable. Bigos (Polski gulasz myśliwski), Polski Bigos / gulasz myśliwski, oraz Z polskiej kuchni wiejski gulasz myśliwski (Bigos) są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Suszone grzyby zalać gorącą wodą z kranu i zanurzyć na 20-40 minut lub do miękkości. Zmiel lub zmiażdż jagody jałowca i czarny pieprz z grubsza; nie chcesz proszku.
Pokroić łopatkę wieprzową na duże kawałki, około 2 cale.
Kiełbaski pokroić na kawałki o podobnej wielkości.
Kapustę kiszoną odsączyć i odstawić. Wszelkie zabrudzenia z grzybów oczyścić i pokroić na duże kawałki, małe pozostawić w całości.
Podgrzać tłuszcz boczku lub olej roślinny w dużym garnku z pokrywką przez minutę lub dwie. Pracując partiami, jeśli to konieczne, brązową łopatkę wieprzową na średnim ogniu. Nie tłocz patelni. Odstawić rumiane mięso na bok.
Włożyć cebulę i świeżą kapustę do garnka i podsmażać przez kilka minut, często mieszając, aż kapusta będzie miękka.
Posyp je odrobiną soli. Warzywa będą wydzielać dużo wody, a kiedy to zrobią, użyj drewnianej łyżki, aby zeskrobać wszelkie rumiane kawałki z dna garnka. Jeśli robisz wersję na bazie pomidorów, dodaj pastę pomidorową tutaj. Gdy garnek jest czysty, a kapusta i cebula miękka, wyjąć z garnka i odstawić z łopatką wieprzową.
Dodać grzyby i gotować je bez dodatkowego oleju, często mieszając, aż do uwolnienia wody. Gdy to zrobią, posypać trochę soli na grzyby. Gdy woda jest prawie wszystkie zniknęły, dodać z powrotem łopatkę wieprzową, mieszankę kapusty i cebuli, a następnie Wszystko inne, z wyjątkiem śliwek.
Dodaj piwo, jeśli używasz, lub sos pomidorowy, jeśli robisz wersję na bazie pomidorów. Dobrze wymieszać, aby połączyć.
Nie powinieneś mieć wystarczająco dużo płynu, aby zanurzyć wszystko. To dobrze: Bigos to" suchy " gulasz, a poza tym składniki wydzielają więcej płynu podczas gotowania. Wszystko gotować na wolnym ogniu, przykryć garnek i gotować delikatnie przez co najmniej 2 godziny.
Bigos jest lepszy im dłużej gotuje, ale można go zjeść, gdy szynka się rozpadnie. Sprawdzaj co 2 godziny, a potem co 30 minut. Gdy staw skokowy jest miękki, wyłowić go i zdjąć mięso i tłuszcz z kości Odrzuć kości i tłuszcz, a następnie posiekaj mięso grubo i wróć do garnka.
Dodaj śliwki i gotować, aż będą miękkie, co najmniej 30 więcej minut.
Bigos najlepiej podawać prosto, z chlebem żytnim i piwem. Jeśli chcesz trochę kopa, dodaj musztardę lub chrzan tuż przed jedzeniem. Bigos z wiekiem też się poprawia, dlatego ten przepis robi tak wiele: twoje resztki będą jeszcze lepsze niż gulasz pierwszego dnia.