Polski gulasz myśliwski

Polski gulasz myśliwski
Polski gulasz myśliwski to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 10 porcjami. To danie główne ma 599 kalorii, 33g białka, oraz 37 g tłuszczu na porcję. Na 3,57 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Zima. 1300 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Mieszanka borowików, oleju roślinnego, kiszonej kapusty i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 40 minut. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest improvable. Bigos (Polski gulasz myśliwski), Polski Bigos / gulasz myśliwski, oraz Z polskiej kuchni wiejski gulasz myśliwski (Bigos) są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Suszone grzyby zalać gorącą wodą z kranu i zanurzyć na 20-40 minut lub do miękkości. Zmiel lub zmiażdż jagody jałowca i czarny pieprz z grubsza; nie chcesz proszku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Grzyby SuszoneGrzyby Suszone
Jagody JałowcaJagody Jałowca
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
2
Pokroić łopatkę wieprzową na duże kawałki, około 2 cale.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowałopatka Wieprzowa
3
Kiełbaski pokroić na kawałki o podobnej wielkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych
4
Kapustę kiszoną odsączyć i odstawić. Wszelkie zabrudzenia z grzybów oczyścić i pokroić na duże kawałki, małe pozostawić w całości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapusta Kiszona, Dobrze Odsączona I PosiekanaKapusta Kiszona, Dobrze Odsączona I Posiekana
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
5
Podgrzać tłuszcz boczku lub olej roślinny w dużym garnku z pokrywką przez minutę lub dwie. Pracując partiami, jeśli to konieczne, brązową łopatkę wieprzową na średnim ogniu. Nie tłocz patelni. Odstawić rumiane mięso na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowałopatka Wieprzowa
2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane
1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
6
Włożyć cebulę i świeżą kapustę do garnka i podsmażać przez kilka minut, często mieszając, aż kapusta będzie miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 AnanasaNa 1 Ananasa
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
7
Posyp je odrobiną soli. Warzywa będą wydzielać dużo wody, a kiedy to zrobią, użyj drewnianej łyżki, aby zeskrobać wszelkie rumiane kawałki z dna garnka. Jeśli robisz wersję na bazie pomidorów, dodaj pastę pomidorową tutaj. Gdy garnek jest czysty, a kapusta i cebula miękka, wyjąć z garnka i odstawić z łopatką wieprzową.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowałopatka Wieprzowa
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Na 1 AnanasaNa 1 Ananasa
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
8
Dodać grzyby i gotować je bez dodatkowego oleju, często mieszając, aż do uwolnienia wody. Gdy to zrobią, posypać trochę soli na grzyby. Gdy woda jest prawie wszystkie zniknęły, dodać z powrotem łopatkę wieprzową, mieszankę kapusty i cebuli, a następnie Wszystko inne, z wyjątkiem śliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowałopatka Wieprzowa
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
Na 1 AnanasaNa 1 Ananasa
śliwkiśliwki
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
(duża Tuba)(duża Tuba)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
9
Dodaj piwo, jeśli używasz, lub sos pomidorowy, jeśli robisz wersję na bazie pomidorów. Dobrze wymieszać, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
1/2 Funta Posiekanego Plamiaka1/2 Funta Posiekanego Plamiaka
10
Nie powinieneś mieć wystarczająco dużo płynu, aby zanurzyć wszystko. To dobrze: Bigos to" suchy " gulasz, a poza tym składniki wydzielają więcej płynu podczas gotowania. Wszystko gotować na wolnym ogniu, przykryć garnek i gotować delikatnie przez co najmniej 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
GulaszGulasz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
11
Bigos jest lepszy im dłużej gotuje, ale można go zjeść, gdy szynka się rozpadnie. Sprawdzaj co 2 godziny, a potem co 30 minut. Gdy staw skokowy jest miękki, wyłowić go i zdjąć mięso i tłuszcz z kości Odrzuć kości i tłuszcz, a następnie posiekaj mięso grubo i wróć do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (10 Uncji) Groszku Zwyczajnego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego1 Opakowanie (10 Uncji) Groszku Zwyczajnego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
12
Dodaj śliwki i gotować, aż będą miękkie, co najmniej 30 więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
śliwkiśliwki
13
Bigos najlepiej podawać prosto, z chlebem żytnim i piwem. Jeśli chcesz trochę kopa, dodaj musztardę lub chrzan tuż przed jedzeniem. Bigos z wiekiem też się poprawia, dlatego ten przepis robi tak wiele: twoje resztki będą jeszcze lepsze niż gulasz pierwszego dnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chrzan PospolityChrzan Pospolity
Chleb żytniChleb żytni
Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie PlasterkiOgórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
1/2 Funta Posiekanego Plamiaka1/2 Funta Posiekanego Plamiaka
GulaszGulasz

Polecane wino: Cabernet Sauvignon, Chablis, Malbec

Cabernet Sauvignon, Chablis i Malbec są doskonałym wyborem na gulasz. Pełne czerwone wina, takie jak malbec i cabernet sauvignon, są idealnym dodatkiem do gulaszu wołowego. Gulasz rybny prawdopodobnie wymaga białego wina, takiego jak chablis. Inapawine Cabernet Sauvignon z 5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 75 dolarów za butelkę.
iNapaWine Cabernet Sauvignon
iNapaWine Cabernet Sauvignon
Natychmiastowe poczucie przyprawy do nosa, a następnie intensywna Czarna wiśnia, śliwka z nutami pieprzu. Duży alkohol jest oczywisty, ale nie nazwałbym go obezwładniającym w tym sensie. Jest to" owocowa bomba " na początek tej smacznej taksówki. W sumie mocne pokazy.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 40 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia40
Magazyn