Polenta bazyliowa z fasolą i papryką
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe, bezmleczne, lakto ovo wegetariańskie i wegańskie przepisy do twojego pudełka z przepisami, Polenta Bazyliowa z fasolą i papryką może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Ta przystawka ma 309 kalorii, 11g białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Za 83 centów za porcję, ten przepis okładki 19% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Mieszanka cebuli, papryki, ząbków czosnku i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 45 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia solidny wynik spoonacular 77%. Podobne przepisy to Fasolka szparagowa bazylia z pieczoną czerwoną papryką, Grillowana Polenta z papryką i Pecorino, oraz Kiełbasa i papryka z chrupiącą polentą.
Instrukcje
W dużym rondlu zagotuj wodę; dodaj 1/2 łyżeczki soli. Stopniowo dodawaj mąkę kukurydzianą, ciągle mieszając. Zmniejsz ciepło do niskiego. Dodaj bazylię. Gotuj i mieszaj przez 10 minut lub do uzyskania gęstej i kremowej konsystencji.
Przenieś do 8-calowego. kwadratowe naczynie pokryte sprayem do gotowania. Schłodzić do temperatury pokojowej, około 30 minut.
Na dużej patelni podsmaż paprykę, cebulę i czosnek na oleju do miękkości. Dodaj fasolę, pieprz i pozostałą sól; trzymaj się ciepło.
Pokrój polentę na cztery kwadraty; umieść na nie natłuszczonej blasze do pieczenia. Broil 4 w. od ciepła przez 5 minut. Obróć i podsmaż 5-6 minut dłużej lub do podgrzania. Na wierzch z mieszanką warzyw.