Pokrojony stek z chili na pikantnym ryżu z krewetkami i stosami Guacamole
Pokrojone Chili przetarte stek na pikantnym ryżu z krewetkami i stosami Guacamole może być tylko Meksykańska przepis, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 1016 kalorii, 87g białka, oraz 42g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 11,08 zł za porcję, ten przepis okładki 59% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób lubiło to danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Udaj się do sklepu i odbierz sól, cytrynę, przyprawę do grilla i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Stek Z Flanki Chili, Grillowany Stek Z Chili, oraz Chili-Rubbed Flank Steak Wraps dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej patelnię do grillowania Na zewnątrz lub wewnątrz. Potrzyj mięso mieszanką przypraw grillowych, chili w proszku i skórki z limonki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sucha Przyprawa Rub
Chili W Proszku
Skórka Z Limonki
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Grilla
Kasztany Wodne, Julienne
3
Odstawić mięso na 10 minut. Natłuścić powierzchnię grilla, następnie dodać mięso i gotować 7 do 8 minut z pierwszej strony, 5 do 6 minut z drugiej strony dla średniej doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, Julienne
4
W przypadku ryżu podgrzej średni garnek z sosem na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS
Ryż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
5
Dodać masło, a po rozpuszczeniu dodać ryż i tosty przez kilka minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Tosty
Ryż
6
Dodaj cebulę, papryka, jalapeno i czosnek i gotować przez kilka minut, aby zacząć zmiękczyć warzywa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka
Papryka Jalapeno
Czosnek
Cebula
7
Dodaj Czas i podnieść ciepło, aby doprowadzić do bańki. Wymieszać z koncentratem pomidorowym i ostrym sosem. Zmniejszyć ogień na wolnym ogniu, przykryć garnek i gotować 18 minut, aż ryż będzie miękki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Pomidorowa
Ostry Sos
Stado
Ryż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
8
Dodaj krewetki do garnka w ostatnich 5 minut gotowania. Krewetki będą parować na ryżu. Gotować krewetki aż różowy i firmy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki
Ryż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
9
Połączyć owoce morza i kolendry do ryżu i doprawić solą, do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolendra
Owoce Morza
Ryż
Sól
10
Pokrojone pomidory przyprawiamy solą, awokado przekładamy sokiem z cytryny. Zrobić 4 stosy na przemian pomidory z awokado i cebulą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny
Pomidor
Awokado
Cebula
Sól
11
Pokroić steki i służyć na łóżku z ryżu krewetek, guacamole stosy obok.
Chili w menu? Spróbuj sparować z Cava, Grenache i Shiraz. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło.
50% Xarel-lo, 30% Macabeo i 20% Parellada w wieku 18 miesięcy na osadzie sprawiają,że ta cava jest niesamowita. Delikatne bąbelki o jedwabistej konsystencji i kredowej mineralności sprawiają, że ten napój cava przypomina szampana NV.
50% Xarel-lo, 30% Macabeo, and 20% Parellada aged for 18 months on the lees make this cava an incredible value. Delicate bubbles with a silky texture and a chalky minerality make this cava drink like NV Champagne.