Poduszki z ciasta morelowego i czekoladowego
Poduszki z ciasta morelowego i czekoladowego mogą być tylko deserem, którego szukasz. Ten bezmleczny przepis służy 6 i kosztuje 65 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 283 kalorie, 5G białka, oraz 12g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz konfitury morelowe, morele, półsłodkie chipsy czekoladowe i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 19%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Poduszki Z Ciasta Francuskiego, Poduszki Z Ciasta Francuskiego Z Kurczakiem, Twarogiem I Brokułami, oraz Poduszki Czekoladowo-Piankowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 400 F. w małym rondlu, połączyć morele i 1/2 szklanki wody i doprowadzić do wrzenia.
Zdjąć z ognia, przykryć i odstawić 5 minut.
Morele wyjąć z wody, ostudzić i grubo posiekać.Na lekko posypanej mąką powierzchni przetnij arkusz ciasta francuskiego wzdłuż na trzecie części, A każdą trzecią na pół (na sześć kawałków o wymiarach 4 na 6 cali).
Ułożyć 1 łyżeczkę konfitur w dolnej części każdego kawałka ciasta. Top z wiórkami czekoladowymi i posiekanymi morelami.
Umyj Brzeg każdego ciasta jajkiem i złóż ciasto na nadzieniu, dociskając krawędzie razem. Używając palców widelca, uszczelnij paczki bezpiecznie i umyj wierzch pozostałym jajkiem.
Posypać 1 łyżeczką cukru.
Umieść ciastka na blasze z ciastkami lekko pokrytej warzywnym sprayem do gotowania i piecz 25 do 30 minut, lub do złotego koloru. W małej misce połącz zmieloną kawę z pozostałym cukrem.
Poduszki z ciasta podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej z lodami posypanymi cukrem kawowym.