Podstawowy Hummus z " Jerozolimy
Podstawowy Hummus z " Jerusalem może być tylko middl eastern przepis, którego szukasz. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 6 i kosztuje 80 centów za porcję. Ta przystawka ma 424 kalorie, 17g białka, oraz 24g tłuszczu na porcję. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 401 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Mieszanka soku z cytryny, pasta tahini, czosnek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 12 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 99%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Hummus Podstawowy, Hummus Podstawowy, oraz Najlepszy Hummus Podstawowy.
Instrukcje
Dzień wcześniej włożyć ciecierzycę do dużej miski i przykryć zimną wodą co najmniej dwukrotnie większą objętość. Pozostawić do namoczenia na noc.
Następnego dnia odcedzić ciecierzycę.
Umieść średni rondel na dużym ogniu i dodaj odsączoną ciecierzycę i sodę oczyszczoną. Gotować przez około 3 minuty, ciągle mieszając.
Dodać wodę i doprowadzić do wrzenia. Gotuj, odtłuszczając każdą pianę i wszelkie skórki, które unoszą się na powierzchnię. Ciecierzyca będzie musiała gotować od 20 do 40 minut, w zależności od rodzaju i świeżości, czasami nawet dłużej. Po wykonaniu powinny być bardzo delikatne, łatwo się rozpadają po naciśnięciu między kciukiem a palcem, prawie, ale nie całkiem papkowate.
Odcedzić ciecierzycę. Powinieneś mieć teraz około 3 2/3 szklanki / 600 g.
Włożyć ciecierzycę do robota kuchennego i przetworzyć, aż uzyskamy sztywną pastę. Następnie, gdy maszyna nadal działa, dodaj pastę tahini, sok z cytryny, czosnek i 1 1/2 łyżeczki soli. Na koniec powoli skropić lodowatą wodą i pozostawić do wymieszania przez około 5 minut, aż do uzyskania bardzo gładkiej i kremowej pasty.
Przenieść hummus do miski, przykryć powierzchnię folią i pozostawić na co najmniej 30 minut. Jeśli nie używasz od razu, przechowywać w lodówce aż potrzebne. Wyjmij go z lodówki co najmniej 30 minut przed podaniem.