Podstawowe żółte ciasto Scottley's
Scottley's Basic Yellow Cake to deser przeznaczony dla 16 osób. Za 34 centy za porcję ten przepis pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 4 g białka, 13 g tłuszczu i łącznie 288 kalorii. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 75 stwierdziło, że był strzałem w dziesiątkę. Jeśli masz pod ręką ekstrakt waniliowy, masło, mąkę tortową i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 19% wyniku, co nie jest zbyt dobrym wynikiem. Podobne przepisy obejmują podstawowe żółte ciasto 1-2-3-4, podstawowe żółte ciasto i podstawowe żółte ciasto 1-2-3-4.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj tłuszczem i mąką okrągłe formy do ciasta o średnicy 2–9 cali.
W dużej misce utrzyj masło z cukrem na jasną i puszystą masę. Wbijaj po jednym jajku, a następnie dodaj wanilię. Przesiać mąkę, proszek do pieczenia i sól. Dodawaj mąkę na zmianę z mlekiem, cały czas mieszając, aż masa się połączy.
Wlać ciasto do przygotowanych foremek.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 40 do 45 minut lub do momentu, aż wykałaczka wbita w środek ciasta będzie sucha.
Studzimy na blaszce przez 10 minut, następnie przekładamy na metalową kratkę i całkowicie ostudzamy.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Ciasto można łączyć z kremową sherry, porto i Moscato d'Asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Barefoot Bubbly Extra Dry. Ma 4,4 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
Barefoot Bubble Extra Dry
Barefoot Bubbly Extra Dry Champagne oferuje aromaty dojrzałego jabłka uzupełnione nutami cytrusów. Tostowe smaki uzupełniają kremowe, trwałe wykończenie. Najlepiej smakuje schłodzone (36-40°F). To musujące wino jest doskonale zrównoważone wieloma warstwami owoców, które zachwycają podniebienie.