Podstawowe Puszyste Puree Ziemniaczane
Podstawowe puszyste puree ziemniaczane mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 186 kalorii, 4G białka, oraz 5G tłuszczu. Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 32 grosze za porcję. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka ciepła pół na pół, pieprz, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Puszyste Puree Ziemniaczane, Tradycyjne Puszyste Puree Ziemniaczane, oraz Bardzo Puszyste Puree Ziemniaczane dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ziemniaki umieścić w dużym rondlu; przykryć wodą. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień,i gotować 15 minut lub do miękkości.
Drenaż. Naciśnij ziemniaki przez ricer z powrotem do patelni, lub zacieru z masher ziemniaków do pożądanej konsystencji.
Dodać pół na pół i pozostałe składniki do mieszanki ziemniaków; dobrze wymieszać, aby połączyć.
Złota Maślanka-szczypiorek: postępuj zgodnie z podstawowym przepisem przez krok 1, zamieniając złote ziemniaki Yukon na ziemniaki do pieczenia.
Dodaj 2/3 szklanki ciepłej maślanki o niskiej zawartości tłuszczu, 1/4 szklanki ciepłego mleka o niskiej zawartości tłuszczu 1%, 3 łyżki roztopionego masła, 1 1/4 łyżeczki soli koszernej i 1/4 łyżeczki białego pieprzu do mieszaniny ziemniaków; dobrze wymieszać. Top z 8 łyżeczek posiekanego świeżego szczypiorku. Serwuje 8 (wielkość porcji: około 2/3 szklanki) kalorie 190; tłuszcz 6g (sat 9g); sód 335mg
Rzepa i Por: postępuj zgodnie z podstawowym przepisem przez krok 1, zmniejszając ziemniaki do 2 funtów i dodając 1 funt obranej rzepy w kostkach.
Dodać 2/3 szklanki pół i pół, 1 łyżka stopionego masła, 1 1/4 łyżeczki soli koszernej i 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu; dobrze wymieszać. Rozpuścić 1 łyżkę masła na średniej patelni na średnim ogniu.
Dodaj 2 szklanki posiekanego pora; gotować 4 minuty lub do miękkości, często mieszając. Wymieszać z ziemniakami. Porcje 8 (porcja: 2/3 szklanki) kalorie 179; tłuszcz 4g (sat 3g); sód 357mg