Plasterki indyka czosnkowo-grzybowego
Plastry indyka czosnkowo-grzybowego to przepis bezmleczny, składający się z 4 porcji. Za 1,99 USD za porcję ten przepis pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 36 g białka, 5 g tłuszczu i łącznie 246 kalorii. Ten przepis z Taste of Home wymaga bulionu z kurczaka, mąki, soli i pieprzu. Świetnie sprawdza się jako danie główne. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 47%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Pieczone plastry indyka z szybkim aioli (majonezem czosnkowym), Indyk z plasterkami jabłka i Panierowane plastry indyka.
Instrukcje
W dużej zamykanej plastikowej torbie połącz mąkę, oregano, paprykę, 1/2 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu.
Dodaj indyka, kilka kawałków na raz i potrząśnij, aby się nim pokrył.
Na dużej patelni z powłoką nieprzywierającą pokrytą sprayem kuchennym smaż indyka partiami na oleju na średnim ogniu przez 1-2 minuty z każdej strony lub do momentu, aż przestanie być różowy.
Wyjmij i trzymaj w cieple.
Dodaj bulion i wino na patelnię; wymieszać z grzybami oraz pozostałą solą i pieprzem. Gotuj i mieszaj przez 4-6 minut lub do momentu, aż grzyby będą miękkie.
Dodaj czosnek; gotuj 1 minutę dłużej. Wróć indyka na patelnię; przegrzać.