Placki ziemniaczane z oliwkami i fetą
Ten przepis służy 30. Na 38 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 178 kalorii, 2G białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Udaj się do sklepu i odbierz sól i pieprz, ciasto do pizzy, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Sałatka ziemniaczana z serem Feta i oliwkami, Grillowana Sałatka ziemniaczana z fetą, fasolką szparagową i oliwkami, oraz Grecka sałatka ziemniaczana z serem Feta, oliwkami Kalamatan i sosem Oregano.
Instrukcje
Ustaw kamień do pizzy na spodzie piekarnika i rozgrzej piekarnik do 40
Rozłóż plastry ziemniaków do pieczenia na dużej blasze do pieczenia w jednej warstwie.
Posmarować oliwą z oliwek i doprawić solą i czarnym pieprzem. Odwróć kolejną blachę do pieczenia na wierzchu pierwszej i piecz ziemniaki przez około 5 minut, aż będą miękkie; przełożyć na talerz. Powtórz ze słodkimi ziemniakami, odwracając blachę do pieczenia na górze i pieczenia przez 7 minut, aż po prostu miękkie.
Zwiększ temperaturę piekarnika do 500 i podgrzewaj kamień pizzy przez 30 minut.
Na lekko posypanej mąką powierzchni roboczej zwiń i rozciągnij ciasto na pizzę w prostokąt o wymiarach 10 na 12 cali.
Przełożyć prostokąt na obsypaną mąką skórkę do pizzy i obficie posmarować ciasto oliwą z oliwek. Ułóż plastry ziemniaków na cieście i posmaruj oliwą z oliwek. Top z serem feta i oliwkami.
Przesuń flatbread na gorącym kamieniu pizzy i piec przez około 7 protokół, aż złoty kolor i chrupiące.