Placki z jabłkami i gruszkami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj ciastek z jabłkami i gruszkami. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 41 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 79 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz gruszki bosc, sok z cytryny, jajko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Podobne przepisy to Marcepanowe Placki Z Gruszką, Pear and Walnut hand Pie, oraz Placki Gruszkowo-Żurawinowe.
Instrukcje
Rozgrzać masło na patelni nieprzywierającej, aż się stopi, dodać jabłka i gruszki i gotować, aż owoce zaczną mięknąć, o 5 protokół.
Posypać cukrem mieszaninę i nadal gotować mieszając często, aż owoce zaczynają tracić swoje soki.
Wymieszać skrobię kukurydzianą i sok z cytryny i dodać do patelni. Gotować na wolnym ogniu, aż mieszanina zgęstnieje, o 4 protokół.
Zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia.
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej do 375 [°]. Blachę do pieczenia wyłożyć folią. Ciasto podzielić na dwie części i rozwałkować do grubości 1/8 cala. Podziel ciasto na 4 kwadraty, umieść łyżkę nadzienia w pobliżu prawego dolnego rogu każdego kwadratu.
Brzegi ciasta posmarować roztrzepanym jajkiem i złożyć ciasto na pokrycie nadzienia. Uszczelnij, naciskając widelec na krawędzie, a następnie umieść na wyłożonej blasze do pieczenia. Powtórz z pozostałym nadzieniem i ciastem.
Wyciąć otwory parowe na wierzchołki każdego ciasta ostrym nożem s, a następnie posmarować pozostałym jajkiem.
Piec, aż ciasto zbrązowieje, o 20 protokół.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.