Pizza z karmelizowanym koprem włoskim, cebulą i oliwkami
Przepis Pizza z karmelizowanym koprem włoskim, cebulą i oliwkami może zaspokoić Twoje śródziemnomorskie pragnienie w około 45 minut. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 296 kalorii, 12g białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Na 92 grosze za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać mąkę kukurydzianą, oliwki kalamatan, drożdże, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pizza z koprem i cebulą na słodko z zielonymi oliwkami, Karmelizowana Pizza z koprem włoskim i cebulą, oraz karmelizowana cebula dymka + koper włoski pizza ze skórką piwną # pizzaweek dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować ciasto, rozpuść drożdże w ciepłej wodzie w dużej misce i odstaw 5 minut. Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Dodać 1 3/4 szklanki mąki i soli, i ubić mikserem na średniej prędkości, aż będzie gładka. Ciasto wyłożyć na obsypaną mąką powierzchnię. Zagniataj do uzyskania gładkiej i elastycznej masy (około 10 minut); dodaj wystarczającą ilość pozostałej mąki, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przylepiło się do rąk (ciasto będzie lepkie).
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 45 minut lub do podwojenia rozmiaru. (Wciśnij dwa palce do ciasta. Jeśli wgniecenie pozostaje, ciasto podniosło się wystarczająco.) Dziurkować ciasto; zagnieść 5 razy i pozostawić na 15 minut.
Rozwałkuj ciasto w 12-calowe koło na mące.
Umieść ciasto na (12-calowej) patelni do pizzy lub blasze do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania i posypanej mąką kukurydzianą. Zagniataj krawędzie ciasta palcami, aby utworzyć krawędź.
Aby przygotować polewę, podgrzać olej na dużej patelni nonstick pokrytej sprayem do gotowania na średnim ogniu.
Dodać koper włoski i kolejne 5 składników (koper włoski przez czarny pieprz) i gotować przez 20 minut lub do złotego koloru, często mieszając.
Rozprowadzić sos na skorupie, pozostawiając 1/2-calowy granicy; posypać mieszaniną kopru włoskiego, ser, i oliwki.
Piec w 450 przez 18 minut lub aż rumiane.