Pizza W Stylu Nowojorskim
Nowojorska Pizza może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 859 kalorii, 44g białka, oraz 23G tłuszczu każdy. Na 1,78 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1366 smakoszy i kucharzy. Działa dobrze jako danie główne w rozsądnej cenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 24 godziny. Mieszanka mąki chlebowej, wody, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć natychmiastowe drożdże, możesz podążać za tym daniem głównym z Kawa W Stylu Toskańskim jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest super. Spróbuj Pizza W Stylu Nowojorskim, Nowy Jork-Style Pizza Crust, oraz Nowojorski Sos Do Pizzy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mąkę, cukier, sól i drożdże połączyć w misce robota kuchennego. Puls 3 do 4 razy do włączenia.
Dodać oliwę z oliwek i wodę. Uruchom Robot kuchenny, aż mieszanina tworzy piłkę, która jeździ wokół miski nad ostrzem, o 15 sekund. Kontynuuj przetwarzanie o 15 sekund dłużej.
Przenieś kulkę ciasta na lekko posypaną mąką powierzchnię i zagniataj raz lub dwa razy ręcznie, aż uformuje się gładka kulka. Powinien przejść test szyby okiennej. Podziel ciasto na trzy równe części i umieść każdą w przykrytym pojemniku delikatesowym wielkości kwarty lub w torbie zamrażarki z zamkiem błyskawicznym.
Umieścić w lodówce i pozostawić do wyrośnięcia co najmniej jeden dzień, a do
Co najmniej dwie godziny przed pieczeniem wyjąć ciasto z lodówki i uformować w kulki, zbierając ciasto w kierunku dna i zaciskając. Dobrze mąkę i umieścić każdy z nich w oddzielnej średniej misce do mieszania. Przykryć szczelnie folią i pozostawić do wzrostu w ciepłej temperaturze pokojowej, aż do mniej więcej podwojenia objętości.
1 godzinę przed pieczeniem wyreguluj stojak piekarnika z kamieniem do pizzy do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 260°. Obróć kulkę ciasta na lekko mączną powierzchnię. Delikatnie naciśnij ciasto na szorstki 8-calowy okrąg, pozostawiając zewnętrzną 1-cal wyżej niż reszta. Delikatnie rozciągnąć ciasto przez drapowanie na knuckles do 12 do 14-calowy okrąg o grubości 1/4 cala.
Przełożyć do skórki do pizzy.
Rozprowadzić około 2/3 szklanki sosu równomiernie na powierzchni skorupy, pozostawiając 1/2 do 1-cala granicy wzdłuż krawędzi. Równomiernie rozprowadzić 1/3 sera na sosie. Przesuń pizzę na kamień do pieczenia i piec, aż ser topi się z rumianymi plamami i skorupa jest złotobrązowa i dmuchana, 12 do 15 minut łącznie.
Przenieść do deski do krojenia, pokroić i podawać natychmiast. Powtórz z pozostałymi dwoma kulkami ciasta, pozostałym sosem i pozostałym serem.