Pita-sa-la-dip

Pita-sa-la-dip
Jeśli masz około 30 minut aby spędzić w kuchni, Pita-sa-la-dip może być spektakularny pescatarian przepis do wypróbowania. Za $1.13 za porcję, ten przepis okładki 3% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 3G białka, 14g tłuszczu i w sumie 163 kalorii. Ten przepis służy 10. Działa dobrze jako niedrogi hor d ' oeuvre. Jeśli masz pod ręką chipsy pita, ser czosnkowo-ziołowy, przyprawę do drobiu i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Dip śródziemnomorski z chipsami Pita, Chipsy Pita Z Dipem Ogórkowym, oraz Dip jogurtowy z ogórka z chipsami Pita dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 500 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
2
Wymieszaj cebulę z oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia, tymiankiem, solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Porwana Lub Posiekana Bazylia (10 Do 12 Liści)Porwana Lub Posiekana Bazylia (10 Do 12 Liści)
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
3
Połącz z anchois i piecz 20 minut, obracając raz.
Składniki, których będziesz potrzebować
SardeleSardele
4
Przenieś cebulę do procesora.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
5
Przetwarzaj cebulę z oliwkami i serem, aż będzie gładka. Dostosuj przyprawy i przenieś mieszankę do miski i udekoruj dużą ilością posiekanego szczypiorku. Surround dip z chipsami pita.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chipsy PitaChipsy Pita
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
Pokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiPokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Można Smażoną Fasolę I Zielone ChilliMożna Smażoną Fasolę I Zielone Chilli
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)

Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose

Wino musujące i musujące różowe to świetny wybór na przystawki. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Chateau Ste. Michelle Riesling z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
Chateau Ste. Michelle Riesling
Chateau Ste. Michelle Riesling
Nasza Columbia Valley Riesling to mieszanka Rieslinga z całej Doliny Columbia w Washington. Naszym celem jest stworzenie orzeźwiającego, aromatycznego, średnio wytrawnego Riesling vintage po vintage. Wino oferuje chrupiące aromaty i smaki jabłek z subtelnymi nutami mineralnymi. To jest nasz "codzienny Riesling", który jest przyjemnością do picia i łatwy do dopasowania do różnych potraw.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia0
Magazyn